Stadstheater De Maagd te Bergen op Zoom zindert op haar grondvesten nu Stichting BOV haar nieuwste productie lanceert: “Petticoat”.

 

 

Er klonk behoorlijk wat geroezemoes en dat is natuurlijk niet vreemd op de avond van de generale repetitie. Ilse Verhoeven had me ingefluisterd dat ik langs de artiesteningang aan de Potterstraat zou worden toegelaten om wat kiekjes te schieten. Op weg naar de theaterzaal zelf zag ik overal mensen aan jurken frunniken, stapjes of zinnetjes afstemmen of gewoon zenuwachtig aan hun haar trekken.

 

Voordat het spektakel losbarst richten Diemer van Wijk (regie), Greetje Dietvorst (dans) en Pieter-Jan van den Berg (muzikale leiding) zich eerst nog tot alle deelnemers aan deze musical. Er wordt gewezen op puntjes van aandacht, valkuilen maar ook de komische noot ontbreekt niet.

 

Het moet gezegd worden, zonder ook maar één persoon tekort te doen, de hoofdactrice steelt de show. Roosje Hendrickx in haar rol als Patricia Jagersma die onder de artiestennaam Patty Hunt het succes zoekt, is werkelijk subliem. Sinds ik Roosje jaren geleden op het Beursplein heb horen zingen, ben ik verliefd op haar stem. Deze meid kan echt waanzinnig goed zingen. Maar tijdens deze generale repetitie kon je ook haar andere kwaliteiten zien. Zo had ze zich een merakels dialect aangemeten (het personage Jagersma komt uit Winschoten, Groningen) dat voor de nodige hilarische momenten zorgt. Daarnaast kan deze dame de meest uiteenlopende porems, of wel vreemde gezichten, trekken die precies in het spel passen. Roosje praat tot het publiek zonder ook maar een woord te spreken.

 

De Bergse Operette Vereniging heeft voor ingenieuze oplossingen gekozen als je naar het decor kijkt dat een ‘blok’ hanteert dat ronddraait en daarmee verschillende scènes bedient. Zang en dans zijn meer dan uitstekend verzorgd en wat vooral opvalt is dat iedereen zoveel plezier uitstraalt. De BOV kan dan ook trots zijn op haar leden, zeer trots! Het is een club mensen die qua acteren, zingen, dansen, verzorgen decor en geluid meer dan hun beste beentje voor zetten. Het resultaat mag dan ook als meer dan goed bestempeld worden; de lat is enorm hoog gelegd!

 

Het verhaal is duidelijk. Het biedt ontroerende momenten maar ook erg veel humor. Het publiek wordt continue meegenomen in de verhaallijn en de avond zoeft voorbij. Wat dat betreft mag je deze voorstelling absoluut niet missen want Stichting BOV zet met deze productie weer een juweeltje op de planken.

 

Terwijl de avond aan me voorbij trekt hebben Dick Vermaas en ik regelmatig oogcontact, ook al omdat we rekening met elkaar willen houden en niet iemands shot willen torpederen. “Mooie voorstelling hé?” Fluistert hij me toe. “En wat een mooie kleuren.” En Dick heeft gelijk want de combinatie van het decor met de belichting zorgt voor de nodige kippenvel momentjes. Moeten we het ook nog hebben over het feit dat alle kostuums en overige kleding weer dik in orde is, of het feit dat de voorstelling echt lekker loopt en je nergens teleur stelt?  Nee, Stichting BOV heeft het echt weer ‘vet’ op orde en de entourage van De Maagd doet er nog dat extra sausje over.

 

Een avondje ‘Petticoat’ is daarom ook een avondje puur verwennerij dat je niet mag missen. Dus wat let je?

 

 

Na de galapremière op 11 maart zijn er uitvoeringen op 12, 17, 18, 19 en 20 maart. Op zondag 13 maart is er een speciale voorstelling voor de Zonnebloem. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur.
Kaarten, vanaf 19,50 euro, zijn te koop via de website van De Maagd.