Het Markiezenhof wordt vrijdag 11 maart gebruikt als decor voor de jeugdtriller Storm.

 

Een spannende avonturenfilm, die zich afspeelt in de late middeleeuwen. Storm is de 12-jarige zoon van een drukker, hij probeert zijn vader van de brandstapel te redden. De drukker heeft zijn leven op het spel gezet door een verboden brief te verspreiden. De film is vanaf voorjaar 2017 te zien in de bioscoop in Nederland en België. Eerder werden er in het Stadspaleis opnames gemaakt voor de film Michiel de Ruyter.

 

Storm

De speelfilm vertelt het verhaal van de 12-jarige Storm, zoon van de drukker Klaas Voeten. Klaas krijgt de opdracht om in het grootste geheim een verboden brief te drukken die de corruptie in de stad moet stoppen. Het veilige leventje van Klaas en zijn zoon komt onder druk te staan. In het grootste geheim wordt de brief gedrukt, Klaas wordt betrapt en gearresteerd. Storm vlucht net op tijd weg, met de originele verboden brief. Hij wordt het middelpunt van een klopjacht, aangezet door de nieuwe inspecteur en zijn soldaten. Storm wordt geholpen door Marieke, een weesmeisje woonachtig in de ondergrondse tunnels van de stad. Samen proberen ze Klaas te redden van de doodstraf.

 

Maker en cast

Storm is een spannende avonturenfilm, in een doolhof van enge ondergrondse tunnels, met stunts en vuur, geregisseerd door Dennis Bots, die eerder hits als Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen maakte. De film is geschreven door Karen van Holst Pellekaan.
Storm wordt gespeeld door Davy Gomez, bekend van Shrek, de Kleine Blonde Dood. Yorick van Wageningen  speelt de rol van Klaas Voeten. Wageningen maakte de afgelopen jaren carrière in Hollywood, waar hij met talloze grote regisseurs werkte. Angela Schijf speelt de rol van Cecillia Voeten, de moeder van Storm. Maarten Heijmans (Alwin) is de vriend, klant van de drukker. Marieke, het weesmeisje die Storm te hulp schiet wordt gespeeld door Juna de Leeuw.

 

Opnames

Vrijdagavond 11 maart worden er opnames gemaakt in het Markiezenhof. De binnenplaatsen fungeren als decor voor de film. Restaurant La Pucelle wordt gebruikt als drukkerij, op de Achterplaats komt een boekverbranding.  Hier vindt de spannende scene plaats waar de boeken worden verbrand van een drukker die net als eerste wordt betrap op het drukken van verboden brieven. De poorten van de Binnenplaatsen gaan dicht voor het publiek vanaf 17.00 uur.