Wie het dorpspleintje in Kruisland opreed had direct in de gaten dat er hier iets te doen was. Niet alleen stond er bij Café Restaurant De Commerce een hele rij mensen voor de deur, maar op het plein zelf stond een enorme ‘pink’ Cadillac, de eerste indicatie van hetgeen binnen plaatsvond: De Elvis Dag Kruisland.

 

 

 

Eenmaal binnen was het enorm druk. Gelukkig heeft deze zaal een L-vorm en in het tweede gedeelte waren ook de kraampjes te vinden. De gasten waren vanuit heel Nederland en België op deze Elvis Dag afgekomen. Natuurlijk schalde Elvis ook uit de speakers, maar dat was tussen de optredens van de ‘Elvis Zangers’ door. De sfeer zat er duidelijk goed in.

Ze waren van heinde en ver gekomen; de artiesten die zich puur op het repertoire van Elvis gestort hebben. Natuurlijk deden ze er alles aan om toch ook een echte ‘Elvis look’ te hebben. De fans vonden het geweldig en wilden dan ook graag met hun idolen op de foto. Er werd dan ook driftig geknipt.

Haar naam is Sabine van Haren en ze uit zich creatief door het tekenen van portretten. Dat ze zich ook graag laat inspireren door Elvis was al te duidelijk te zien aan haar stand waar allerlei portrettekeningen van ‘The King’ te zien waren. Het was één vaan heel wat standjes in ere van de eeuwige legende.

CD’s, vinyl, foto’s, boeken, T-shirts, beeldjes, van alles was er deze middag te vinden dat allemaal op Elvis Presley gericht was. De standhouders zelf droegen hun liefde voor de zanger ook uit door hun kledij en hadden zichtbaar schik in deze middag. Het publiek liet zich in een lint langs de stands voeren om te kijken of er iets van hun gading te krijgen was.

Vetkuiven, tatoeages, de nodige bling bling en natuurlijk shirts die je direct terug voerden in de tijd dat de Amerikaanse auto’s nog echte bakken waren, Rock’n Roll hoogtij vierde. Het publiek ging duidelijk terug in de tijd, de periode dat Elvis de grootste successen vierde, en genoten zichtbaar van deze bijzondere middag.

Met het gehele gezin op pad op zoek naar de gezelligheid. Het was duidelijk te zien dat het Elvis virus in veel gevallen geen enkele generatie over slaat. Met een lekker pilsje luisteren naar de artiesten die voorbij kwamen is een aangename bezigheid, zeker als je in je favoriete tijdperk belandt.

Voor veel mensen is aanwezig zijn op een Elvis middag niet voldoende. Nee, je moet duidelijk in stijl komen, zoals deze dame die met de grote witte shawl en de rest van haar outfit een duidelijk statement wegzette. Het maakt voor deze mensen de beleving van de dag nog veel groter.

Zangers die dromen van een ‘Elvis’ moment, juist zij zorgden voor een bijzondere sfeer. Je kunt natuurlijk een Elvis plaat opzetten maar het beste voor de sfeer is als een zanger zo diep mogelijk in de huid van zijn idool kruipt zoals deze man die helemaal vanuit Groningen kwam om hier zijn Elvis capaciteiten te tonen aan het publiek. Met al dit soort artiesten was het wederom een fantastische dag in Kruisland.