Sander Siebelink van Lijst Linssen had ons het volgende nieuws te melden middels een brief die hij aan het College zond:

 

Geacht college,

Op 9 maart a.s. staat een expertmeeting gepland waarbij belanghebbenden, experts en leden van de raad en het college met elkaar spreken  over de (on)mogelijkheden, voorwaarden en consequenties van de eventuele opvang van vluchtelingen en/of (extra) statushouders in onze gemeente.

Lijst Linssen gaat er van uit dat een dergelijke expertmeeting het vertrekpunt is van het in beeld brengen van verschillende scenario’s van hetgeen hierboven is genoemd en er dus niet vooraf al voorgesorteerd wordt op locaties en/of aantallen vluchtelingen dan wel statushouders.

Recent bereiken ons berichten over de mogelijke vestiging van statushouders op het terrein van Vrederust ( GGZWNB). Gesprekken dienaangaande zouden al in een behoorlijk vergevorderd stadium verkeren. Dit verbaast Lijst Linssen, gelet op de afspraken die wij gemaakt hebben over het te volgen proces. In dit verband stellen wij derhalve de volgende vragen aan het college:

1.    Bent u het met Lijst Linssen eens dat het voeren van gesprekken en onderhandelingen over de mogelijke vestiging van statushouders en/of vluchtelingen pas na de geplande expertmeeting kunnen plaatsvinden?

2.    Op het terrein van GGZWNB verblijven mensen die in een bijzonder kwetsbare positie verkeren. Bent u het met Lijst Linssen eens dat deze locatie derhalve volkomen ongeschikt is voor de vestiging van vluchtelingen en/ of statushouders? De huidige locatie van GGZWNB is afgestemd op de dienstverlening die GGZWNB aan haar cliënten biedt.

3.    Indien u gesprekken voert met de directie van GGZWNB  over de vestiging van vluchtelingen en/ of statushouders verzoekt Lijst Linssen u om deze gesprekken tot nader order op te schorten. Bent u daartoe bereid? Zo nee, waarom niet?

Gevraagde wijze van beantwoording: schriftelijk cf. ex.art. 39 van het RvO.

 

Met vriendelijke groeten,

Namens Lijst Linssen,

Sander Siebelink,