Al twee keer  wisten ze de eerste prijs weg te kapen in de optochten van Halsteren en die van Lepelstraat. Maar 2016 was het jaar van de Triple toen ze ook de Optocht van Bergen op Zoom wisten te winnen.

 

 

Gelukkig was de storm gaan liggen. In tegenstelling tot veel optochten op maandag kon die van Bergen op Zoom op dinsdag 9 februari wel doorgang vinden. Maar dat betekende niet dat het weer zoals zo vaak meewerkte met het voornaamste Vastenavend evenement. Sterker nog, God kan wel een Bergenèèr zijn maar deze dinsdag was hij even op vakantie. Het regende en er was een guur windje, als dan ook de temperatuur zakt tot een schamele drie graden boven nul dan begrijp je dat het afzien was voor de toeschouwers en voor de mensen die met de optocht meededen. Wij van BoZinBeeld.nl hadden de mazzel dat we droog binnen zaten bij De Teerkamer waar we een prachtig uitzicht op de Grote Markt hadden.

 

Er werd weer heel wat voorgeschoteld aan de diehards die toch langs het parcours hadden plaatsgenomen. Als altijd was de optocht kleurrijk, vindingrijk, creatief en een waar feest. De acts waren leuk, zo werd Griekenland onder de loep genomen, was er een eerbetoon aan de diverse (bestel- en eet) culturen in het Krabbagat en zag je dat Ton Linssen liever zat dan stond. De bouwclubs lieten zich weer van hun beste kant zien maar er was er één die er met kop- en schouders boven uit stak. Zonder al die andere bouwers, ontwerpers wagens tekort te doen, BC De Leutige Bouwers had wel zo'n merakels fraaie wagen gebouwen dat ze heel verdiend de eerste prijs haalden. En dat nadat ze datzelfde metaal ook al in Lepelstraat en Halsteren hadden geïncasseerd. Bergen op Stoom was het motto en alles aan de wagen draaide, rookte en deed herinneren aan de rijke industriële geschiedenis van Bergen op Zoom. Het was alsof de ontwerper in de ziel van SIEB (Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Zoom) gekeken had en het boek Bergen op Stoom tot leven had gebracht. Het was een waar genot voor het oog en zowel publiek als wel jury beloonden dit met hun waardering.

 

We mogen alle deelnemers absoluut bedanken voor weer een prachtige optocht.

Uitslag: 
A-wagens:
 1 BC De Leutige Bouwers, 2 BC de Krabbekweekers, 3 BC de Waterstraot. B-wagens: 1 BC Driekus, 2 BC De Watertore, 3 De Spruiten van Nuijten. Grote Bouwgroep met wagen: 1 BC Agge Mar Leut Et, 2 BC In d'n Gouwe Geit (ID99), 3 BC d'Utselaers. 

Grote Bouwgroepen: 1 BC de Bergse Bengels, 2 BC de Knutselaers, 3 BC de Sloffe. Bouwgroepen: 1 BC de Kreukullekes. Dweilgroepen m/z wagen: 1 Restaurant Mie d'n Wok, 2 DB d'Opeloze, 3 RoversRun.nl. 

Grote Loopmuziek: 1 DB Wa d'n Uisouwe, 2 Dweilorkest Oor d'ons?!, 3 Wittuttogok. Kleine Loopmuziek: 1 DB Lat Mar Ore, 2 Dweilorkest Agge t'is wist, 3 Dweilorkest de Rijpe Sperries. Kleine Groepen: 1 De Peperzuskes, 2 BC Meer Blauw op Straat, 3 Berregse Kost. 

Paren: 1 BC "Schaal 1 op 11", 2 Witte Geit?, 3 Gebroeders Groen & Daal. Enkelingen: 1 Peej mè Juin, 2 Joeseen Bolt, 3 Borreflietse n'Import. Ontwerpersprijzen: 1 BC de Krabbekweekers, 2 BC de Watertore, 3 BC de Waterstraot. 

Hieronder een terugblik op de optocht. Foto's die beginnen met een 'n' zijn gemaakt door de nieuwste aanwinst van BoZinBeeld.nl :  Nikki Lambregts. Zij studeert aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Met de vakken Journalistiek, Fotografie, Film en redactielid is zij een welkome aanvulling in ons team en we gaan hopelijk nog veel van haar horen.