De Nederlandse Jazz formatie New Cool Collective komt met de Britse zanger Mark Reilly, oprichter van de band Matt Bianco, op zaterdag 20 februari naar Gebouw-T.

 

Dit optreden is naar aanleiding van het uitkomen van het nieuwe EP ´The Things You Love´ die door de artiesten samen is geschreven en opgenomen. Het optreden is tevens onderdeel van de viering van het vijf-jarig bestaan van Gebouw-T.

New Cool Collective begon in 1993 en bracht daarbij een vernieuwing in de jazz scene, een eigen  variant op Jazz-Dance. Ondertussen kent de formatie een rijk discografie met veel variatie in de sound. New Cool Collective staat tevens bekend om de vele succesvolle samenwerkingen die zij met andere artiesten aan gaan. New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2014 opgenomen Electric Monkey Sessions, is in november 2015 de EP ‘The Things You Love’ uitgekomen. Deze EP is een samenwerking met zanger Mark Reilly, van de band Matt Bianco.

The Things You Love is een plaat waarop beiden hun klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengen. Het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop­jazz van Matt Bianco. Op de plaat staan vijf nummers, waaronder een remake van Matt Bianco’s hit: ‘Don’t Blame It On That Girl’. De samenwerking tussen de Londense Mark Reilly (oprichter en zanger van Matt Bianco) en het Amsterdamse New Cool Collective kwam tot stand na een aantal inspirerende ontmoetingen. Hun stijl en werkethos bleek meteen een match om eensgezind aan de slag te gaan. Gedurende het proces ontstonden er tal van nieuwe ideeën die via internet werden gedeeld en samengevoegd tot uiteindelijke songs, net zo lang totdat een geheel eigen repertoire ontstond.

 

Zaterdag 20 februari brengen New Cool Collective en Mark Reilly hun sound naar Gebouw-T. De voorverkoop voor dit concert is reeds van start gegaan. Tickets zijn verkrijgbaar op de site van Gebouw-T.