Ondernemers, dat is een juiste omschrijving van dit stel. Wie ze nu zo bezig ziet kan zich moeilijk voorstellen dat Ger vroeger een kapper was en dat Carla bij de slager werkte.

 

Het begon allemaal in het hoekje van het Beurspleintje waar ze in 'het Bolleke' zaten.

De grote dag was echter 28 mei 2000 toen ze het voormalig VVV pand openden als Mexicaans / Texaans Restaurant El Mundo de Carlita, inmiddels een begrip tot ver buiten Bergen op Zoom.

 

Juist nu deze week zijn Ger en Carla dus 20 jaar actief op het Beursplein, daarmee zijn ze de langst zittende ondernemers op dit stikgezellige Bergse plein. Die gezelligheid gaat binnen gewoon door want 'De Mexicaan' zoals ze in de volksmond worden genoemd, kenmerkt zich door frivole vrolijke kleuren, een uitbundig interieur die je in het buitenland doet wanen, gerechten die je het water in de mond doen komen en een bediening waar je steeds voor terug komt. Die formule houden ze nog steeds aan. Die formule zorgt er ook voor dat gasten steeds weer terugkomen.

 

Onder die gasten zijn ook verdacht veel muzikanten die even een drankje komen bietsen, een lekkere snack tussendoor weten te verorberen of die spontaan heel de tent op z'n kop zetten met live muziek. Carla en Ger hebben wel wat met muziek. Mannen met gitaar, harp en sombrero weten de gasten maar al te vaak te verrassen, zo ook in de zomer op het gezellige buitenterras. Maar let op, dit zijn rasmuzikanten die het publiek weten te raken en voor een bijzondere ambiance zorgen, geen oostblokkers die opdringerig met gelddoosjes in de weer zijn na slechts anderhalve toon vals werk.

 

Ger en Carla hebben altijd al hun 'To-koo-tje' willen hebben. Dat is zeker gelukt en ze hebben een opperbeste reputatie opgebouwd.   Ze verdienen dan ook zeer zeker de grootste felicitaties voor hun bijdrage aan de gezelligheid van het Beursplein en van Bergen op Zoom - Hulde!!

 

In de voorweken van de Vastenavend zijn ze gewoon open als eetcafé maar in het Vastenavendweekend zelf openen de deuren zich als van een stikstééngezellig Vastenavendkefee!

 

Ik zou zeggen, loop eens binnen.