Ellen en Marcel Deelen van d’ Engelenburgh hebben weer veel nieuwe evenementen te bieden de komende tijd:

 

31 januari Delta Quintet Aanvang 14.15 uur, toegang 10,00.

Muziek met sfeer en stijl door enthousiaste musici uit zuidwest-Nederland. Met twee violen, een altviool, een cello en piano brengt het roosendaals Delta Quintet een passend kamerconcert om het nieuwe jaar in d’ Engelenburgh te beginnen. Weense salonmuziek, evergreens, swingende oude jazz, rustige Engelse wals, warme zigeunerklanken, volksmuziek, prachtige tango's…. het komt allemaal langs. Ellen Deelen zingt enkele aanstekelijke weense evergreens (‘Immergrüns’?).

28 februari Winterverhalen bij het haardvuur Aanvang 14.15 uur, toegang 10,00.

Net als vroeger, gezeten om een knappend haardvuur, luisteren naar verhalen. De schrijver Hans Muiderman komt vertellen. Een middag vol ouderwetse gezelligheid en met nostalgische drankjes en hapjes. Als jong dichter publiceerde Hans Muiderman in de Groene Amsterdammer, stond op het podium, schreef liedteksten en regisseerde voor cabaret. Als docent ‘film’ aan de Theaterschool in Utrecht (HKU) deed hij onderzoek naar de relatie tussen film en theater, gaf lessen scenarioschrijven en filmanalyse. In 2013 kwam zijn debuutroman Souvenir Utopia uit met begin 2014 de 2e druk. In mei 2014 was de presentatie van zijn verhalenbundel Ik ben hier geboren en begin 2015 Als al het andere voorbij is, korte reizen langs het landschap van de Grote Oorlog.

13 maart Galaconcert Erwin Rommert Weerstra Aanvang 20.00 uur, toegang 12,50.

Een avondconcert zoals in het theater, maar dan in Fijnaart. Wie graag de sfeer proeft van een pianorecital, is aan de Molenstraat op het goede adres. In de gouden gloed van een overdaad aan kaarslicht speelt Erwin Rommert Weerstra stukken van Sweelinck, Schubert, Liszt, Beethoven, Debussy, Messiaen en Ravel. Mis het niet!

Erwin Rommert Weerstra ( Leiden 1987) speelt piano sinds zijn derde. Met zeven jaar werd hij toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2011 zijn Masterstudie solo-pianospel cum laude afrondde. In zijn studietijd won hij tweemaal het Steinway Piano Concours. In 2001 behaalde hij de eerste prijs bij de landelijke finale van het Prinses Christina Compositie Concours met Een verkeerd walsje. Hij won prijzen op verschillende concoursen, waaronder recent (op 15 november 2015) de eerste prijs tijdens de muziekwedstrijd Rivierenland Klassiek in Stroomhuis Neerijnen.