Dèèr lopte pas écht mee weg!   

 

Vanaf zaterdag 19 december is t'ie wir te kòòp: 't veldteke. Op alle bekende verkòòpadresse, in de winkels en in de kefees. Deur 'n veldteke te kòòpe doede feitelek twee dinge tegelijk! Ten eerste latte zien dagge mee lopt in de Berregse Vastenavendvierdaagse en dagge dèèr gròòtseg op zijt. Ten tweede zijde 'n vername begunsteger van 't gròòte féést, want van d'opbrengst worre wir veul mooie dinge ge'organizeerd! 't Veldteke n'is dees keer 'n blinke'de medallie waar dagge gròòtseg op ken zijn: waar dagge mee wég lopt! Tot aan 't end van de Vastenavendvierdaagse zulde zwééte, gezul van ́t jaar de blare n'op oew stembande lòòpe, mar... g ́ouw vol netuurlek! En dèèrom edde avvast al 'n medallie verdiend! En zo'n echte leutege Vastenavendmedallie madde nouw sebiet gewòòn al drage; terwijl da d ́t gròòte féést zéllef nog van start mot gaan! 't Veldteke van 2016 is op 'n éél biezondere menier gemakt. 't Is namelek nie geboetseerd mè klei, mar gemodeleerd mette kepjoeter. En dèèrnaar zijn de gietmalle driedimensjonaal geprint! Op die menier kon 't veldteke éél scherrep en persies worre gemakt. 't Giete mè gips ging nog wel tradisjonéél en ok 't in kleur spuite was nog ouverwets andwerrek. 't Rizzeltaat mag t'r zijn: draag t'm mè trots!

Nederlands

Vanaf zaterdag 19 december is ie weer te koop: 't veldteken. Op alle bekende verkoopadressen, in de winkels en in de cafés. Door 'n veldteken te kopen doe je in feite twee dingen tegelijk! Ten eerste laat je zien dat je mee loopt in de Bergse Vastenavendvierdaagse en dat je daar trots op bent. Ten tweede ben je een belangrijke sponsor van 't grote feest, want van de opbrengst worden weer veel mooie dingen georganiseerd! Het Veldteken is deze keer een blinkende medaille waar je trots op kunt zijn: waar je mee wég loopt! Tot aan het einde van de Vastenavendvierdaagse zul je zweten, je zult de blaren op je stembanden lopen, maar... je houdt vol natuurlijk! En daarom heb je nu alvast al een medaille verdiend! En zo'n echte leutige Vastenavendmedaille mag je nú al dragen; terwijl het grote feest zélf nog van start moet gaan! Het veldteken van 2016 is op een bijzondere manier gemaakt. Het is namelijk niet geboetseerd met klei, maar digitaal gemodelleerd. En daarna zijn de gietmallen in 3D geprint! Op die manier kon het veldteken heel gedetailleerd worden geproduceerd. Het gieten, in gips, ging nog wel traditioneel en ook het in kleur spuiten was nog ouderwets handwerk. Het resultaat mag er zijn: draag hem met trots!

Meer informatie

Voor meer informatie over het motto van de Bergse Vastenavend 2015 en de Ellef Ellef viering kunt u contact opnemen met Dennis van Tilborg, telefoon 06-21195908 

Over de Stichting Vastenavend

De Stichting Vastenavend is, als leidende organisatie, positief en actief betrokken bij de viering van de Bergse Vastenavend. Zij bewaakt, borgt en draagt de tradities uit en geeft op een leutige manier aan hoe invulling kan worden gegeven aan ‘het houden van Vastenavend’.