In het weekend van 5 en 6 maart 2016 gaan de deuren van de Blokstallen 3 open voor het publiek.

 

Dit historisch pand is dan verbouwd tot centrum voor cultuur. Iedereen kan een kijkje komen nemen in de ruimten en de studio’s die bol zullen staan van de activiteiten. Ook het buitenterrein bij het Wilheminaveld wordt omgetoverd tot festivalterrein.

Stichting Facilitair Bedrijf wil zo een open podium bieden aan de vele verenigingen uit de gemeente.
Iedere club die zich wil presenteren is welkom om mee invulling aan het programma te geven. Zij kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het programma wordt heel afwisselend , verleidelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Buiten,voor en naast de Blokstallen 3 wordt een buitenpodium gebouwd voor optredens en er zullen kraampjes staan voor diverse organisaties die zich willen promoten, bijvoorbeeld voor ledenwerving of presentatie van hun activiteiten.. Er komt ook een buitensportprogramma voor kids op het Wilhelminaveld.

In drie zalen van de Blokstallen zullen continu optredens gepland staan van Bergse verenigingen en artiesten. Het idee is om een estafette van optredens te maken zodat we er een gevarieerd programma aanbieden. Verenigingen worden uitgenodigd om zich aan te melden als ze een optreden willen verzorgen.


Met de “Kick-off” wordt de start ingeluid van het evenementenseizoen 2016. Het is een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor deze activiteiten. Niet alleen culturele clubs zijn welkom, zeker ook maatschappelijke organisaties, sportverenigingen, jeugd- en seniorenclubs worden uitgenodigd om deel te nemen. Om dit te onderstrepen wordt onder meer samengewerkt met het JOC, Gebouw-T, turnvereniging Genie, rsg ‘t Rijks en het CKB-Bergen op Zoom.

Het programma loopt zowel op zaterdag 5 maart als zondag 6 maart van 11:00 tot 18:00 uur. Natuurlijk  wordt er aan de inwendige mens gedacht. Er worden loungecafés ingericht voor een hapje en een drankje, maar vooral om elkaar te ontmoeten.

Het bestuur van het Facilitair Bedrijf wil met deze gratis kick-off haar dank uitdrukken aan iedereen die heeft bijgedragen aan de realisatie van dit NIEUWE CULTUURHUIS. In het  bijzonder dankt  zij de gemeente Bergen op Zoom, de Rabobank, het VSB fonds en de bouwbedrijven.

Blokstallen 3 wordt een hotspot in onze laagdrempelige ondersteuning van verenigingen, stichtingen, instellingen en clubs. Een prima uitvalsbasis voor al uw evenementen.

 

Stichting Facilitair Bedrijf - ‘Waar het applaus begint !’