"De jeugd heeft de toekomst en daar werken we aan", had Rob Mion al eens gezegd. Op zaterdag 28 november kwam het uit.

 

Tommy Hagenaars is coach van de Mini's van DOSKO en had me eens gevraagd of het niet leuk zou zijn eens wat aandacht aan deze kleine voetballertjes te besteden. Toen ik bovendien hoorde dat ze kans maakten op het kampioenschap moest ik er absoluut bij zijn. Omstreeks 09:00 uur vertrok er een groep pappa's en mama's met de kleine voetbaltalentjes. De uitwedstrijd tegen Nieuw Vossemeer was bepalend voor de stand. Als DOSKO zou winnen dan mochten ze zich kampioen noemen van dit gedeelte van het seizoen. De sfeer zat er goed in en er waren heel wat ouders van beide teams die langs de kant van het veld stonden. De Bergse voetballertjes drukten gelijk hun stempel op de wedstrijd en de thuisploeg kwam al snel in de problemen. 

Met die toekomst zit het wel goed want er zitten een aantal puike talentjes bij. Er wordt niet alleen gedreven gepasseerd, maar er is ook nog het overzicht om de vrije man te zoeken. En dat op zo'n jonge leeftijd, da's behoorlijk knap natuurlijk. Ook achterin was het de eerste helft goed verzorgd met een echte ausputzer die de gevaarlijke ballen onschadelijk maakte maar ook de ballen naar links en rechts over het veld verstuurde om de ruimte te zoeken. Ook het DOSKO keepertje liet zich gelden met een aantal knappe saves. Trouwens, dat kon ook van zijn opponent van NVS gezegd worden want die bokste de ene na de andere bal de goal uit. 

DOSKO was echter oppermachtig en stond met de rust al ruim voor met 1 - 6.  In de tweede helft werd het wat rommeliger en werd de thuisploeg zowaar wat brutaler. Het leidde tot een doelpunt maar toen liep de wedstrijd een beetje dood. DOSKO scoorde nog twee keer en de einduitslag was dan ook 2 - 8 voor de nieuwe kampioen DOSKO. 

Voor knaapjes van tussen de 4.5 en 7 jaar (tot 7 jaar) werd er behoorlijk gevoetbald. En dat halve veld mag dan wel reuzegroot zijn, maar de mannekes bleven lopen dus met de conditie zit het wel goed.

Ook met het penalty schieten was DOSKO de betere. Het was tijd om naar het eigen clubhuis te trekken om het kampioenschap te voieren met een frietje met frikandel en een lekkere fris.

DOSKO Mini's Proficiat.   Trouwens de F1 ook want die zijn ook kampioen geworden.

Hier een reportage van de wedstrijd in Nieuw Vossemeer