De succesvolle DJ contest Beat the DJ is inmiddels aan haar vierde editie begonnen.

 

Uit circa 40 inschrijvingen zijn 35 DJ’s gekozen die vanaf 11 december de strijd met elkaar aan gaan. De eerste voorronde vindt plaats in Eetcafé The Sixties in Tholen, waarna voorrondes volgen in Bergen op Zoom, Steenbergen, Hoogerheide en Halsteren.

Beat The DJ is een initiatief van Gebouw-T en woningcorporatie Stadlander. De wedstrijd geeft beginnende DJ-talenten uit de regio de kans zich aan een groter publiek te presenteren. Naast het deelnemen aan de voorrondes, hebben alle deelnemers aan Beat The DJ een workshopdag aangeboden gekregen om zich verder te kunnen ontwikkelen. De wedstrijd sluit af met een grote finale in Gebouw-T.

De voorrondes vinden plaats in de gemeentes waarin de deelnemende DJ’s wonen. Dit om het regionale karakter van de wedstrijd te versterken. Tijdens de voorronde beoordeelt een vakkundige jury de DJ’s op hun draaikunsten. Zij kiezen een winnaar die direct door gaat naar de finale. Het publiek heeft echter ook een stem. De DJ die door het publiek als beste gekozen wordt krijgt via een poll een tweede kans op een plek in de finale. De finale vindt plaats in Gebouw-T.

Op het spel staat onder andere een podiumplek op het grote dance evenement Dance Boulevard. Daarnaast ontvangt de winnaar shoptegoed te besteden bij Bax-Shop.nl, de winkel voor DJ apparatuur.

 

Meer informatie over voorrondes en deelnemende DJ’s is te vinden op www.beatthedj.com.