Als je Evenementenzaal De Stoelemat binnenkwam zag je direct dat het een bijzonder Sinterklaasfeest was.

 

Er liepen wel heel veel Zwarte Pieten rond. Het leek wel of héél Spanje was leeg gelopen en de Sint al zijn Pieten naar Nederland had meegenomen. Elk kind kreeg dan ook volop de aandacht.

Zo’n feest daar moet iedereen wel op af komen. De zaal was dan ook helemaal bomvol met mensen die in volle verwachting waren op wat komen zou. Er was een speciaal podium aangelegd, met allemaal kadootjes en voorin was een vak dat alleen maar voor de kleine kindertjes was. Zo had iedereen een goed zicht op de show die komen zou.

Toen de muziekpieten begonnen zat de sfeer er al direct in. Er was een heuse band die het ene leuke liedje na het andere speelden. De danspieten lieten zich ook volop zien en vroegen aan de kinderen om mee te dansen en mee te zingen. Nou, en dat dezen ze hoor. Het was een dolle boel.

Sommige kinderen wilden alles heel goed in zich opnemen en je zag de concentratie op hun gezichtjes. Het was dan ook zo spannend, dit Muziekspektakel, en ze wilden absoluut niks missen. Ze waren zo geconcentreerd dat ze zelfs af en toe vergaten mee te zingen.

Het is een bijzonder Sinterklaasfeest dit jaar. Bergen op Zoom ontvangt de goedheilig Sint al weer voor de 100e keer. De jarige stichting kreeg gisteren tijdens de intocht van koning Willem Alexander dan ook de Koninklijke erepenning, een onderscheiding voor organisaties die zich erg verdienstelijk maken. Je kon het zien aan de band die zich feestelijk verkleed had met hoedjes met 100 jaar er op en meer.

Was het vanwege het 100 jarig feest? Feit was dat er een ontzettend groot pakje op het podium stond met de tekst:”Voor de kinderen in De Stoelemat.”  Elke Piet en elk kind stelde zichzelf de vraag:’Wat zou er in dit pakje zitten?”

De nieuwsgierige Pieten konden zich niet bedwingen en besloten om het pakketje te openen. Groot was de verrassing toen plots Sinterklaas zelf uit het grote pak stapte. De Pieten en de kinderen begonnen spontaan te zingen.

Al die leuke liedjes die er gezongen werden, de Sint had er een vraag op:”Kinderen, willen jullie en jullie ouders die liedjes niet nog vaker meezingen?”  Toen het antwoord daarop een luidkeels “Ja” was riep de Sint Cees Meijer van CKB De Maagd naar voren. Hij mocht het eerste CeeDeetje in ontvangst nemen waar al die leuke liedjes op staan. Een CD die vanaf nu te koop is.

Toen was het tijd om het feestje voort te zetten. De band zette in, de danspietjes sprongen en huppelden over het podium en de zangpieten lieten weer volop van zich horen. Het leek of de Stoelemat ontplofte want alle kinderen zongen zo hard ze konden mee.