Stichting Sint Nicolaas heeft dit jaar grootse plannen ter ere van het 100 jarig jubileum. Kijk maar eens wat een programma:

 

Zaterdag 7 november Kaartverkoop voor voorstellingen van het Pietencircus 15.00 uur – Grote Markt

We vieren dit jaar in onze stad het 100 jarig jubileum van Sint Nicolaas. En omdat Sint Nicolaas jarig is, trakteert hij alle kinderen en hun families op een Pietencircus. Iedereen is welkom.

Enkele Circuspieten zijn al op tijd onderweg gegaan vanuit Spanje. Zij arriveren op zaterdag 7 november op de Grote Markt, om 15.00 uur. Bij hen zijn de kaarten voor de cirusvoorstellingen te koop. De liefhebbers worden getrakteerd op een gezellig voorproefje op het Pietencircus. Daarna zijn de kaarten verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal, Kortemeesstraat 19 . Via Zuidwest TV, Facebookpagina Stichting Sint Nicolaas en www.sintboz.nl blijf je volledig op de hoogte. Kaarten kosten 7,50 euro p.p. (incl. consumptie).

Zaterdag 14 november

Intocht Sint Nicolaas in Bergen op Zoom.

13.00 uur - aankomst Pakjesboot 11, Theodorushaven

13.30 uur - intocht door het centrum

15.00 uur - officieel ontvangst Sint Nicolaas en Pieten op de Grote Markt

Start van het programma aan de loswal van de Theodorushaven om 13.00 uur, muziek en animatie. Pakjesboot 11 arriveert om 13.30 uur. Om 14.00 uur vertrekt de feestelijke stoet via het centrum naar de Grote Markt. Het officiële welkom aan Sint Nicolaas en zijn gevolg door de Burgemeester van Bergen op Zoom is gepland om 15.00 uur op het bordes van het oude Stadhuis.

De Intocht luidt de feestelijkheden in, die dit jaar op het programma staan. In de stoet zijn nieuwe taferelen te zien. De vernieuwing is niet bedoeld, om het feest ‘meer van deze tijd’ te maken. De intocht zal meer dan ooit de nostalgie van het Sinterklaasfeest uitstralen. Enkele typische Sinterklaastaferelen worden ‘in levende lijve’ uitgebeeld en trekken al rijdend voorbij op kleine wagens. Het decor en de details zijn zorgvuldig gekozen en ademen de sfeer van een zolderkamer en woonkamer uit zoals afgebeeld in de oude prentenboeken met Sint Nicolaasverhalen. De rijdende taferelen zijn gemaakt door de vrijwilligers van Stichting Decorbouw. St. Sint Nicolaas is hen daar erg dankbaar voor. Het is een bijzondere aanwinst voor de intocht. Financieel is deze aanwinst mogelijk gemaakt vanwege het toekennen van een geldbedrag door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zondag 15 november

Sinterklaas-Gezinsviering 11.00 uur – gezinsviering, OLV van Lourdeskerk In de kerk OLV van Lourdes kerk, Prins Bernhardlaan 66, vindt om 11.00 de gezinsviering plaats. Sint en zijn Pieten zijn daar te gast. De viering staat in zijn geheel in het teken van het Sint Nicolaasfeest.

Sint’s Muziekspektakel 14.00 uur – kaartverkoop in de Stoelemat voor kindervoorstellingen in Theater de Maagd

14.30 uur - Sint’s Muziekspektakel, Stoelemat

Om 14.00 uur is de Stoelemat open voor de kaartverkoop voor de kindervoorstellingen in Theater de Maagd. Om 14.30 uur begint daar het Sint’s Muziekspektakel, een programma vol met muziek, zang en dans.

Ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum verschijnt een nieuwe CD met Sinterklaasliedjes van de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom. De liedjes van de CD zijn deze middag voor het eerst te horen. Het podium straalt een en al feest uit met een prachtige ‘showtrap’, gemaakt door de bouwers van de Stichting Sint Nicolaas. De eerste CD wordt uitgereikt aan de heer Cees Meijer, directeur Cultuurbedrijf CKB-De Maagd-Het Markiezenhof. En de CD is dan voor het eerst te koop. Daarna is de CD in de stad te koop bij diverse winkels in Bergen op Zoom. Kijk voor de verkoopadressen op www.sintboz.nl .

Donderdag 19, zaterdag 21 en zondag 22 november

Pietencircus op het Wilhelminaveld

Op het Wilhelminaveld wordt een professionele circustent opgebouwd. Voorstellingen:

- Donderdag 19 november: 19.00 uur

- Vrijdag 20 november: 16.00 uur

- Zaterdag 21 en zondag 22 november:

o om 10.00 uur, 14.00 en 17.00 uur voorstellingen.

Kaartverkoop hiervoor is op zaterdagmiddag 7 november op de Grote Markt.

Het Pietencircus is een cadeau van Sint Nicolaas aan de kinderen, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van het Sinterklaasfeest in onze stad. De Pieten verbazen het publiek met professionele circusacts; balanceren, jongleren, acrobatiek, goochelen. Bedenkos en Zoekpiet zorgen uiteraard voor de nodige verassingen. En wie zou de spreekstalmeester zijn … ? De Pietenband is er in ieder geval wel bij en voorziet de acts van ‘Sinter-Circus’ muziek. Komt dat zien!

Enkele Circuspieten gaan al op tijd onderweg en arriveren op zaterdag 7 november op de Grote Markt, om 15.00 uur. Bij hen zijn de kaarten voor de voorstellingen te koop. De liefhebbers worden getrakteerd op een gezellig voorproefje op het Pietencircus. Daarna zijn de kaarten verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal, Kortemeesstraat 19 . Via Zuidwest TV, Facebookpagina Stichting Sint Nicolaas en www.sintboz.nl blijf je volledig op de hoogte.

Vrijdag 27 november

Sinterklaaslampionnenoptocht – de langste en de leukste lichtjesstoet 19.00 uur – vertrek stoet vanaf Grote Markt Deze lichtjesstoet vertrekt om 19.00 uur vanaf de Grote Markt. Een uur later is het eindpunt gepland op het Thaliaplein. De Pieten zingen daar samen met de kinderen als afsluiting van deze avond de mooiste liedjes voor de Sint.

Niet de laatste vrijdag voor 5 december, maar al een week eerder, op vrijdag 27 november kunnen alle kinderen aansluiten in de lampionnenoptocht. De kinderen brengen een eigen lampion mee. Nieuw dit jaar is de muzikale inbreng in de stoet. Om alle kinderen en hun ouders zoveel mogelijk van de muziek in de stoet te laten genieten, staat allerlei muziek langs de kant opgesteld, verdeeld over heel de route. Alle muzikanten brengen Sinterklaasliedjes ten gehore.

Woensdag 2 december Kindervoorstellingen in Theater De Maagd 13.00-14.30-16.00-17.30 en 19.00 uur kindervoorstellingen in Theater De Maagd. Kaartverkoop hiervoor is op zondagmiddag 15 november in De Stoelemat. Kaarten 5 euro p.p.

Deze middag vieren we nog eens het 100-jarig jubileum van Sint Nicolaas in onze stad. Alle Pieten doen hun uiterste best, om er een succesvol feestje van te maken. Maar als niet alle Pieten daar hetzelfde idee over hebben, dan kan het wel eens raar lopen …..

Zondag 6 december

‘Dag Sinterklaasje’

11.00 uur – verzamelen op de loswal in de Theodorushaven 12.00 uur – vertrek van Sint Nicolaas met de boot De kinderen worden om 11.00 uur verwacht. Daar zwaaien de kinderen Sint en zijn Pieten uit voor de terugreis naar Spanje.

Pakjesboot 11 ligt aan de loswal aangemeerd. De Pieten zijn druk n de weer de boot klaar te maken voor vertrekt. Als Sint aan boord is en afscheid heeft genomen van de kinderen, vertrekt hij om 12.00 uur terug naar huis in Spanje.

 

Studio Pepernoot XXL

vrijdag 13, 20, 27 november en 4 december, vanaf 10:00 uur uitzending via Zuidwest-TV.

Het 100-jarig jubileum is ook voor Studio Pepernoot reden om groots uit te pakken; bij de opnames in een grotere studio kunnen maar liefst 125 kinderen aanwezig zijn. Er zijn extra veel items verwerkt in elke uitzending: Knutselpiet, Bakpiet, live verbinding met de Sint, bijzondere gasten, liedjes met de Pietenband. Roos presenteert het programma samen met Zoekpiet. Scholen worden benaderd en kunnen zich aanmelden indien interesse om bij de opnames aanwezig te zijn.

Zuidwest TV is te ontvangen op de lokale kabel en digitaal op Ziggo kanaal 40. De uitzendingen zijn terug te zien via internet en worden in het weekend herhaald. Via www.studiopepernoot.nl of www.zuidwesttv.nl/studiopepernoot zijn de uitzendingen terug te zien.

De Sinterklaaskrant valt in het weekend van 1 november op de mat. De website www.sintboz.nl krijgt een nieuw jasje en is vanaf half oktober beschikbaar.

 

 

Sinterklaas blijft altijd leuk voor de jeugd: