Diabetesteam Bravis ziekenhuis verzorgt informatief evenement


 

Op zaterdag 14 november is het Wereld Diabetesdag. Het diabetesteam van het Bravis ziekenhuis verzorgt op deze dag een evenement voor patiënten met diabetes en andere geïnteresseerden. Het evenement heeft als titel ‘Diabetes in beweging’. Het programma bestaat uit een informatiemarkt en diverse lezingen op de locatie Bergen op Zoom.

 

Het diabetesteam van het Bravis ziekenhuis wil tijdens deze dag het belang en plezier van lichamelijke inspanning onder de aandacht brengen. Daarnaast komen ook andere aan diabetes gerelateerde onderwerpen aan bod.

Lezingen

De lezingen vinden plaats in de aula van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom, Boerhaaveplein 1. Aanvang 10.00 uur, einde rond 15.00 uur. Na een lezing over de vraag of diabetes is te genezen, volgen presentaties over sporten, schoenen en voeding. Theatermaker Izaira Kersten biedt de deelnemers een andere, verrassende kijk op diabetes.
Na de gratis lunch worden onderzoeksresultaten gepresenteerd over hypo’s en hypo-unawareness (het niet voelen aankomen van een hypo), gevolgd door een lezing over sporten met beperkingen. De Bas van de Goor Foundation rondt deze informatieve lezingenserie af met een kort activiteitenoverzicht van deze organisatie.
Deelnemen aan deze informatieve lezingenserie is gratis. Aanmelden is wel nodig, dat kan tot 1 november bij het PatiëntenServiceBureau (op beide locaties) of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Informatiemarkt

 

In de centrale hal van locatie Bergen op Zoom wordt een informatiemarkt ingericht met ruim 20 kramen. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur vrijblijvend langskomen. De markt biedt de bezoeker een gevarieerd aanbod met voorlichting en informatie over diabetes. Op de markt zijn onder meer patiëntenverenigingen (DVN) aanwezig en diverse fabrikanten van diabetes gerelateerde producten. Een groep patiënten laat daarnaast zijn eigen sportieve uitdaging zien.