Theater De Maagd in Bergen op Zoom heeft weer veel voor ons in petto. Slechts 4 concerten maar Kim Wilde geeft één er van bij ons in het Bergse. 

Alle info en kaartverkoop via www.demaagd.nl

 

 

Tijdloos popicoon

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de 80’s de Europese hitparades bestormde? Haar debuut Kids in America werd in 1981 een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Ruim dertig jaar daarna, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres. Na een muzikale sabbatical kwam Kim terug in 2003, en hoe. Samen met de Duitse zangeres Nena scoorde ze met de hit Anyplace, Anywhere, Anytime. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Het Nederlandse muziekpubliek verheugt zicht op de eeuwig jonge Kim Wilde.

 www.kimwilde.com

 

WAAR HET VLAKKE LAND GAAT PLOOIEN

Kun je je losscheuren van je geboortegrond? En is terugkeer mogelijk?

Ze wonen in Berlijn, zijn hoogzwangere vriendin en hij. Na de sluiting van de Limburgse mijnen was er geen werk meer voor hen en zijn ze vertrokken, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar zijn moeder ligt op sterven en in de nacht dat zij naar Heerlen rijden denkt hij aan het leven waarvan hij dacht dat het ver achter hem lag. Gaandeweg de reis, naarmate het vlakke land meer en meer gaat plooien, komen de herinneringen terug en beseft hij; al lukt het je je wortels af te kappen, wie van Limburg is groeit nergens weer opnieuw.

Samen met de band Het ZUIdEN gaan de Belgisch-Limburgse Joke Emmers en de Nederlands-Limburgse Servé Hermans op zoek naar de ziel van Limburg. Muziek en theater vervloeien in deze voorstelling, die geschreven is door Jibbe Willems, en wordt geregisseerd door Michel Sluysmans.

 

Waar het vlakke land gaat plooien is de eerste productie gemaakt door  Servé Hermans en Michel Sluysmans, die sinds januari de nieuwe artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht vormen.  Als makende spelers willen zij met Toneelgroep Maastricht  muzikaal, warm en spraakmakend theater maken.

 

Kabouter Plop

 

Het Sprookjesboek - Jouw hulp is hard nodig!

 

Plopperdeplop, de bekendste kabouters komen naar het theater om samen met jou een nieuw, spannend avontuur te beleven! Als Klus op een dag een brief krijgt met daarin een noodkreet van Storm de boekenworm, vertrekken de kabouters meteen om hun oude vriend in nood te helpen. Er is namelijk iemand ontzettend droevig: Het Sprookjesboek. Nog nooit heeft iemand aan hem een sprookje voorgelezen! Onze kabouters schieten in actie. Samen met het publiek vertellen ze een uniek sprookje vol interactie, humor en verkleedpartijen. Maar is dit ook genoeg om Het Sprookjesboek weer te laten lachen? Kom het zelf ontdekken in deze supergrappige show met al die leuke liedjes van je favoriete kabouters!

 

 

www.studio100.nl

 

Eric Vaarzon Murel - De Waterdrager 

Het wonderbaarlijke leven van een Hollandse flamenco gitarist

Regie:  Diederik van Vleuten                                                                                                             

 

Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafe’s van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee. Van Noord naar Zuid zal ik water dragen, van de zompige klei naar het hete zand, en weer terug. In De Waterdrager vertelt Eric Vaarzon Morel verhalen over zijn twee thuislanden. In zijn muziek worden deze verhalen meesterlijk verklankt. Hij speelt op warmbloedige Spaanse wijze ook werken van liedmeesters van de lage landen. Zo herleven Het Land van Maas en Waal (Boudewijn de Groot),  Amsterdam (Jacques Brel) en natuurlijk Waterdrager (Lennart Nijgh) in onnavolgbare flamencoversies. Eric speelt ook zijn ode aan de grote maestro Paco de Lucía.