Klassieke auto's: Rijden en gezien worden, het mag alle twee op deze prachtige dag.

 

 

Op zondag 06 september a.s. vindt op de Grote Markt te Bergen op Zoom weer het jaarlijkse evenement Cars & Charity plaats.De opbrengst van het evenement komt ten goede aan twee goede doelen, dit jaar Stichting Happinezz en Stichting Make-A-Wish Nederland. Het evenement valt samen met de koopzondag in het centrum van Bergen op Zoom, hetgeen op en rond de Grote Markt veel gezelligheid met zich mee brengt. Onderdeel van de dag is een tourrit door West-Brabant en Zeeland. Ook bestaat er de mogelijkheid om tegen betaling vanaf de Grote Markt binnen Bergen op Zoom mee te rijden in bijvoorbeeld een Ferrari, Porsche of een andere bijzondere auto. De opbrengst daarvan komt vanzelfsprekend ten goede aan de eerder genoemde goede doelen.

 

 

Programma en activiteiten

Zondag 6 September 2015, Grote Markt, Bergen op Zoom.

Autoliefhebbers opgelet! Wij nodigen u uit! Op dit goede doelen evenement vind u niet alleen bijzondere auto’s, maar ook liefhebbers-auto’s. Van graag geziene, klassieke Austin Healey tot peperdure en zeldzame oldtimers als een Bugatti Type 38. Maar ook van een moderne liefhebbers Volkswagen Golf cabrio tot ultramoderne supercars als een Ferrari 458 Spéciale.

 

Programma

·         09.30 – opstellen Wouwsestraat/Zuivelstraat – inchecken in de inschrijftent op de Grote Markt.

·         10.00 – jury start met beoordelen deelnemersauto’s voor Concoursprijzen en

·         ‘Coup Marquis’.

·         10.30 – start tourrit – deelnemers rijden over de startlijn op de Grote Markt.

·         10.30 – start meerijden, muziek en overige activiteiten.

·         15.30 – aankomst van de tourrit-deelnemers bij de finish op de Grote Markt.

·         16.30 – bekendmaking van winnaars van de tourrit, concoursprijzen en ‘Coup

·         Marquis’.

·         17.30 – bekendmaking opbrengst en uitreiking cheques aan goede doelen.

·         Tourrit.

 

De tourritdeelnemers parkeren midden in de stad. Zij stellen achter elkaar op in de Wouwsestraat en Zuivelstraat. Vanuit daar rijden zij om 10.30 uur één voor één over de Grote Markt waarna de tourrit officieel begint. De route loopt via het historische stadsgedeelte naar het terrein waar zij de eerste speciale behendigheidsproef rijden. Zij vervolgen daarna de route over mooie openbare binnenwegen en aansluitend een heerlijke lunch! Na de lunch word de route weer vervolgd en gaan de deelnemers via wederom een schitterende route terug naar de Grote Markt in Bergen op Zoom. Gedurende de hele route moeten zij een aantal vragen beantwoorden. De antwoorden op die vragen zijn uiteraard te vinden op de route, dus naast genieten ook goed opletten!

 

 

Deelname en kosten?

Meedoen met deze tourrit en daarmee het goede doel steunen is € 99,- per equipe. Eén equipe bestaat uit één auto + twee personen. Hierin is alles meegerekend. U krijgt een lunch voor twee personen, een roadbook, een nummerschilden en een herinneringsfoto. Eventuele extra meerijders zijn € 25,- p.p. Schrijf u hier in!

 

Arrangementen

Voor ‘verre deelnemers’ en bezoekers biedt het oudste hotel van Nederland, Hotel “De Draak” een speciaal Cars & Charity tarief. Voor € 99,- krijgt u een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt én beveiligde parkeerplaats. Voor deelnemers of bezoekers die er een ‘weekendje weg’ van willen maken is er de mogelijkheid het arrangement uit te breiden met een gastronomisch diner (incl. wijn).

 

Concours d’Élégance

Deelnemers aan de tourrit doen automatisch mee aan het Concours d’Élégance. Zij hoeven hiervoor in principe niks te doen. Wel kunnen deelnemers hun kans op een prijs vergroten door bijvoorbeeld kleding te dragen die in de tijd gedragen werd. De jury gaat vanaf 10.00 uur jureren. De uitslagen worden rond 17.00 uur bekend gemaakt. Er is één hoofdprijs, de zogenoemde “Coup Marquis”.

 

Verder worden er prijzen uitgedeeld per klasse:

·         Klasse 1: vooroologs

·         Klasse 2: naoorlogs tot 1960

·         Klasse 3: van 1960 tot 1975

·         Klasse 4: van 1975 tot 1985

·         Klasse 5: van 1985 tot 1995

·         Klasse 6: vanaf 1995

 

Grote Markt

Ook voor bezoekers is er 6 September genoeg te doen! Koopzondag! Speciaal met de gemeente en winkeliersverenigingen hebben we ervoor gezorgd dat onze binnenstad geopend is voor winkelend publiek. Tot ongeveer 11.30 uur kunt u als bezoeker de deelnemers van de tourrit zien vertrekken, daarna lekker de stad in of meedoen met onderstaande activiteiten.

 

Meerijden

Voor iedereen is het mogelijk om tegen betaling mee te rijden in een auto naar keuze. Elk jaar zorgen onze sponsoren voor superspeciale auto’s. Zo zijn er al diverse Porsche’s en vrijwel alle modellen van Ferrari geweest, met afgelopen jaar de 740 pk sterke F12 Berlinetta. Dit jaar verwachten we de nieuwe Porsche Boxster S van Porsche Centrum Rotterdam en een Ferrari California T van Kroymans. De opbrengst van het meerijden, gaat uiteraard naar de goede doelen! Inschrijven kan hier!

 

Stands

Op de Grote Markt staan allerlei stands. Enkele sponsors hebben een stand waar zij producten showen en waar u eventueel vragen kunt stellen of verdere afspraken kunt maken. Verder kunt u er ook versnaperingen kopen. De opbrengst van het voedsel- en de drankverkopen gaan naar de goede doelen.

 

Tot ziens! Tot 6 September! www.carsandcharity.nl

Rotary Club

 

even een terugblik op vorig jaar?