Mus is vandaag de kunstenaar van de dag. Ze is geboren in 1969 en is een pure autodidact.

 

Mus is begonnen met schilderen maar op een zeker moment richtte zich op schetsen. Zelf zegt ze daarover dat het een nieuwe fase in haar leven betekende. Het was vooral een moment van 'back to basics'. "Het is fijn om terug te gaan naar de basis. Het geeft rust en ruimte. Vanuit die ruimte ben ik momenteel schetsen aan het verzamelen om in een later stadium op door te bouwen in schilderijen". Het tekent de creativiteit die deze kunstenaar aan de dag legt om zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden.

Inspiratie

Ik stel Mus de vraag wat haar nu inspireert in haar werken. "Het is de natuur, kwetsbaarheid of eigenlijk de kracht van kwetsbaarheid.  Naar de natuur gaan brengt me tot de bron, de kern van dingen, in eenvoud. Het brengt me tot het in 't gezicht kijken van de werkelijkheid.  Momenteel bestudeer ik schaduw, vanuit de vorm, technisch. En vanuit het gevoel van veiligheid emotioneel.. The comford of shadow gaat een nieuwe serie schilderijen heten, maar daar ben ik alleen de voorstapjes nog maar van aan het doen. Bergen op Zoom geeft me een veilig gevoel en goede vibes. Het is heerlijk om tussen de kunstenaars te zitten in het atelier in de kometenlaan... Inspirerende kansen mbt projecten, exposities. Fijn atelier via stichting kunstwerk. Via Hendrik Boot heb ik stichting kunstwerk / maarten gevonden.'

Deelname

Natuurlijk vraag ik Mus wat ze verwacht van haar deelname aan de kunstroute tijdens Kunsten in de Monumenten:"Een leuke dag.. Ik ben benieuwd naar het publiek wat er op af komt.. Reacties zijn vaak veel waard... Je kunt zelf je werk nooit met een frisse blik zien, dat kan alleen het publiek.. Dat werkt vaak erg reflectief.. Ascociaties die mensen krijgen, hoe het over komt etc." 

Tijdens de Kunst in de Monumenten moet U dus vooral de Kunstroute volgen om de werken van Mus eens persoonlijk te aanschouwen.

Voor meer informatie: Mus www.musmoments.nl