Mensen die hun oogst aanbieden aan winkelend publiek; eigenlijk verwacht je dan bedrijven uit de agrarische sector.

 

Niks van dit alles bij de eerste van de drie Moestuinmarkten die in dit jaar op de binnenplaats van het Markiezenhof te Bergen op Zoom gepland zijn. Naast zondag 16 augustus kunnen we ook nog de zondagen 23 en 29 augustus terecht tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

Dit jaar waren er ook prachtige bloemen te verkrijgen. Het mooie van dit alles is dat dit in kleine stadstuintjes, op dakterrasjes of gewoonweg vanuit de raamkozijnen gekweekt is. Je staat er van versteld hoe creatief mensen zijn als het gaat om midden in de stad allerlei plekjes te benutten voor hun hobby tuinieren.

Het leuke is dat mensen hun oogst niet alleen aanbieden, maar ook diezelfde oogst zelf bewerken. Zo stonden er stands met overheerlijke jamsoorten waar je de lippen bij aflikte. Want deze moestuinmarkt staat vooral ook in het teken van proeven en ervaren. Ook de kleinsten onder het publiek lieten zich zo’n buitenkansje niet ontzeggen.

Trouwens wat dacht je van die overheerlijke honing. Lekker voor op de boterham, in de thee of wat dacht je in de yoghurt of zo. “Zal ik er leuk bij gaan staan als model.” Lachte de vrolijke dame die aan deze stand stond.

Het weer was aangenaam met een fraai zonnetje. Dat maakte het voor het publiek ook wel wat leuker om op je gemak een praatje te maken. Een dergelijke markt als deze moet je immers echt op je gemak beleven.

Andere mensen lieten zich weer van alles vertellen over de producten op zich en hoe deze tot stand komen. Bovenal is deze markt er immers eentje om tips en trucs uit te wisselen want veel mensen willen ook zelf aan de slag. Zo is dit vooral ook een informatieve ochtend.

Wat eigenlijk net zo handig is, neem wat van die lekkere producten mee en zet je neder aan een tafeltje. Onder een aangenaam zonnetje en zonder al teveel wind is het aangenaam proeven en vertoeven en zo is je ochtend heerlijk gevuld.

Voor de jeugd is dit plein uitermate geschikt. Het is groot genoeg om lekker vrij te kunnen ravotten waarbij je niemand omver kan lopen en er ook geen verkeer is dat jou omver kan razen. En bovendien hebben de ouders constant toezicht; een ideale situatie dus.

Al met al is de locatie perfect daar zo onder de galerij van de binnenplaats van het Markiezenhof. Zelfs als de weergoden enigszins tegen zitten dan sta je tenminste nog droog. En het heeft ook iets gezelligs. De mensen komen dan ook graag op de Moestuinmarkt af. Nu nog twee zondagen achter elkaar.