Halsteren -Nog een paar weekjes en dan loopt de zomervakantie alweer ten einde. 

 

De meeste kinderen zijn al op vakantie geweest. En de vrije dagen van de meeste ouders zijn weer op. Dus wat doe je dan nog in de laatste week voordat school weer begint?!? 24 t/m 28 augustus Daar is in Halsteren sinds 1972, dus al ruim 43 jaar, een ideale oplossing voor. Want in de laatste week van de zomervakantie is er dan weer de ‚Grote Week’ van het Kindervakantiespel „Onder de Panne”.  

Van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus staat in Halsteren een volle week met, spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen zijn welkom.

 

De Piratenweek

Ieder jaar heeft deze „Grote Week” een speciaal thema en dat zal dit jaar „ Piraten” zijn. Dit thema zal in de vorm van een groot verhaal, gedurende de week, als een rode lijn door de dagen heen lopen. Iedere dag kunnen de ouders hun kinderen komen brengen. Aanmelden van tevoren hoeft geen enkele dag. (behalve dan voor het reisje op de woensdag) Het verhaal wordt ondersteund via de website www.kvsonderdepanne.nl of www.kindervakantiespel.com door middel van filmpjes die gedurende de week steeds vernieuwen en dus ook het verhaal steeds verder een stukje vertellen. Het verhaal begint met een groep leiding van het KinderVakantieSpel die, tijdens een gezellig dagje aan de kust, iets zien  drijven in de zee! Het is een fles met een mysterieuze roep om hulp. Dit leidt er toe dat ze samen met de kinderen een hele week bezig zijn met allerlei spannende piratenopdrachten!! Oftewel een week vol piraten en andere mysterieuze wezens uit de zeven zeeën.

 

KinderVakantieSpel

KinderVakantieSpel ‚Onder de Panne’ (KVS) organiseert deze week voor alle basisschooljeugd in de leeftijden van 4 t/m 12 jaar. De dagelijkse bijdrage per kind bedraagt €3,--‐ per dag en opgeven van tevoren is dus helemaal niet nodig. De kinderen gaan de gehele dag in groepjes  onder begeleiding leuke spelletjes doen en krijgen vaak nog lekkere traktaties. Voor drinken wordt ook gezorgd, de kinderen dienen wel een eigen drinkbeker mee te nemen. De boterhammetjes voor het middageten dienen de ouders wel zelf te smeren en mee te geven. De ‚Grote Week’ vindt plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook door de organisatie geprobeerd om iedere dag op een andere locatie te beginnen.  Van  Fort de Roovere, de Melanen, rondom de Dorpsstraat en op het Sportpark, het zijn allemaal leuke locaties om een avontuurlijke piratenweek te beleven. Op woensdag 26 augustus vertrekt het KVS met een  bus naar pretpark Drievliet te Den Haag. Hiervoor dienen de kinderen zich wel vooraf op te geven. Dit kan via de website:  ww.kvsonderdepanne.nl of www.kindervakantiespel.com.

 

Daar staat een apart inschrijfformulieren instructies. De kosten voor het reisje bedragen €20,--‐ Wees hier wel tijdig bij, want VOL=VOL!! De week eindigt op vrijdag met een tienkamp op Sportpark ‘de Beek’, Deze dag zal extra luchtkussens

(en bij  goed weer ook waterspelletjes!) hebben. Geef uw kind  dus die dag ook zwemkleding en een  handdoek mee!!

Verder wordt er op vrijdag getrakteerd  op+  een frietje bij de lunch,dus boterhammetje zijn deze dag niet nodig.

 

Slecht weer?

Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeldlocatie zal hier berichtgeving over zijn.

 

Gesteund door de gemeenschap

Zo’n spellenweek wordt, naast de ruim 45 vrijwilligers, ook enorm ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom en de lokale organisaties & bedrijven. Hier isde organisatie dan ook heel dankbaar voor. Dit maakt het namelijk mogelijk om de activiteiten nog uitgebreider en leuker te maken voor de  kinderen.

 

Vrijwilligers bij het KVS

Gedurende de Grote Week worden de kinderen dus begeleid door een groep van ongeveer 45 vrijwilligers. Hierbij zitten meerdere EHBO’ers, verkeersregelaars en schminkers, maar ook een aantal mensen met een pedagogische achtergrond. Dit is natuurlijk geen vereiste, belangrijk is dat de vrijwilligers vol enthousiasme en met  veel plezier zich inzetten voor de kinderen. Deze vrijwilligers vragen ieder  jaar weer bij hun werk een weekje vrij om mee te kunnen helpen. En  dat doen ze met veel plezier, omdat het gewoon leuk is om een week lang met de kinderen om te gaan en omdat ze het heel gezellig vinden bij het KVS. Helpen bij het KVS kan ook op diverse wijzen, er is naast de begeleiding ook bijvoorbeeld een bouwploeg. Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 06--‐19598275 (Paul Schut).

 

Informatie

 

Gedurende de komende weken zal de website www.kvsonderdepanne.nl of www.kindervakantiespel.com verder worden voorzien van alle informatie voor de ouders en kinderen. Maar mocht u onverhoopt nog vragen hebben dan kunt u hiermee ook terecht op nr: 06--‐52151146 (Marjoleine Schut) of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of zoek ons op op Facebook!