Buurtpreventie Bergen op Zoom – Halsteren heeft het initiatief genomen om op zaterdag 24 oktober 2015 de “dag van de veiligheid” te organiseren.

 

De datum is bewust gekozen: het is de laatste zaterdag voordat de wintertijd ingaat, de dagen weer fors korter  en de nachten langer worden. Het gevaar ligt weer op de loer. Het aantal inbraken stijgt en ook gebeuren er meer ongelukken in huis. Een periode om extra alert te zijn breekt aan.

 

In samenwerking met verschillende organisaties organiseren de 21 Buurtpreventieteams, welke onze gemeente rijk is,  een hele dag in het kader van veiligheid in de meest brede zin des woords. Veilig thuis, veilig op straat, veiligheid voor iedereen. Het programma bestaat uit drie onderdelen:

·         ’s morgens activiteiten in verschillende wijken,

·         ’s middags de grote manifestatie op de Grote Markt en aansluitend

·         een interne bijeenkomst bestemd voor alle leden van de Buurtpreventie in de tent op de Grote Markt.

 

De politie heeft haar medewerking reeds toegezegd. ’s Morgens zullen diverse wijkagenten deelnemen aan de wijkactiviteiten. ’s Middags zal de politie voorlichting geven aan het winkelend publiek. Er zullen diverse voertuigen te zien zijn en er worden demonstraties gegeven door de hondenbrigade en de bikers. Naast de politie zal ook de brandweer met diverse voertuigen aanwezig zijn. Zij brengen  een echt springkussen mee. Zij geven  voorlichting over brandpreventie, rookmelders en andere zaken. Diverse andere organisaties zoals de Buurtpreventie Rangers, AED, Rode Kruis en EHBO zullen aanwezig zijn. Mochten er nog andere organisaties zijn die voorlichting willen geven en mee willen doen, dan kunnen zij in contact treden met de organisatie.

 

De dag wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de Buurtpreventie, die ook informatie geven over hun activiteiten en zo hopen dat wijkbewoners zich aan willen sluiten bij hun Buurtpreventieteam.

 

Meer informatie over deze dag? Neem gerust contact op met de PR- en communicatie verantwoordelijke van deze dag:

 

Jacques Snepvangers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06-53257 016