Vroeger togen we vaak op pad. Ons Pa hield van de natuur en hield van autorijden dus haast elke week hadden we wel een tripje.

 

 

Ik moest vandaag even naar mijn zus Lia en vroeg of mijn moeder meeging. Het was lekker weer en een autoritje mag ze graag meemaken. Eenmaal aangekomen in Sint Philipsland kreeg ik een ingeving. Ik had zin in mosselen en aangezien mijn zus een heel jaar lang mijn was doet wilde ik ze trakteren op een etentje. Dus reden we al snel naar de Grevelingendam waar Jacob, Ma en ik niet al teveel later achter een heerlijke pan mosselen zaten. Lia had een schnitzel besteld.

 

Het smaakte goed maar de middag was nog jong. Toen Jacob en ik alvast de auto gingen halen vroeg ik hem of hij zin had in een toertje. Hij grijnsde eens:"Mij is het best Sonn. Lia wilde eigenlijk nog wel naar Bergen vanmiddag maar die merkt dat toch niet als we de andere kant uitgaan." Nou dat was dus beslist niet waar, toen de wagen linksaf ging richting Grevelingendam klonk het direct:"Hee, je gaat verkeerd hoor. Nou rijden we naar Bruinisse, we moeten de andere kant op." Ik lachte eens en opperde dat we de volgende brug wel zouden nemen, om bij 'Flipland' te komen moesten we immers het water over.

 

Zo reden we binnendoor langs dorpjes en over dijkjes richting Renesse. "Dit doe ik nou graag hé, langs al die huizen en dorpjes", sprak Ma toen Jacob ons weer een klein dorpje in dirigeerde. Ma zat duidelijk te genieten, terwijl ze verder honderduit praatte met ons Lia. Toen we over de Neeltje Jans reden zei ik tegen Lia:"Kijk zus, nou rijden we over het water, dat moest toch?" Ik kreeg wat gemopper terug, maar het was een vrolijk brommen van iemand die het naar d'r zin had. De tocht leidde ons langs Wilhelminadorp, De Goesse Meren, Kattendijk, Wemeldinge en Krabbendijke op Tholen aan. Nadat ik de 'Fliplanders' thuis had afgegooid gingen we op huis aan. "Je bent zo een eind weg he?" Zuchtte Ma. Ze had echt van de middag genoten en ik ook. Ik leverde Ma keurig af bij 'In den Fonteine' en parkeerde mijn auto weer in de Schoolstraat. "Inderdaad", dacht ik,"het was inderdaad ouderwets gezellig zo met een deel van het gezin op pad". 

 

Morgen weer op weg met Henk voor een volgend Belgisch avontuur. Het is tenslotte vakantie.