Het publiek zat er lang van tevoren. Aangekondigde onweersbuien of niet, dit was een unieke kans om de Nederlands Kampioen PSV tegen je favoriete club DOSKO te zien spelen.

 

Toen de spelers dan ook eindelijk het veld opliepen klonk een luid gejuich. Langs de zijlijnen werd al het nodige besproken over de opstelling, zeker die van PSV. Men was dan ook blij om toppers als Adem Maher, Stijn Schaars, maar ook Jeroen Zoet, Joshua Brenet of Jürgen Locadia te zien.

DOSKO trok fel van start. Men wilde duidelijk laten zien dat de landskampioen voor elke goal zou moeten vechten. Doskoaan Fons Vleghels had me eerder deze week al voorspeld dat de ploeg voor het talrijke publiek zijn uiterste best zou doen. En zo begon de wedstrijd dan ook.

De PSV bank werd bevolkt door de voltallige PSV staf. Cocu zat al snel flink te gebaren en was druk in gesprek met zijn assistent trainers. Het was duidelijk dat voor hem zijn ploeg nog wel wat aandachtspuntjes had. Na een klein kwartier klonk er een luid ‘oehhhhh’ door het sportpark want het publiek zag de bal al in het PSV doel verdwijnen. Echter schijn bedriegt, het was voor de PSV’ers een signaal om een tandje bij te steken en even later lag de bal dan ook in het doel van DOSKO.

De door vrijwilligers opgebouwde tribune zat vol met publiek dat met elke beweging op het veld meeleefde. Toch zag men wel duidelijk het verschil tussen Hoofdklasse en eredivisie; PSV was gewoonweg net wat rustiger, simpeler ook en vooral effectiever. Aan de keeper van DOSKO lag het zeker niet. Als een leeuw gooide hij zich in elk duel en dankzij hem strandde menig PSV aanval. Met zo’n sluitpost kan de Bergse ploeg met vertrouwen het seizoen tegemoet zien.

Er waren momenten dat DOSKO het toch wel benauwd had. Gelukkig was het een sportieve relaxte wedstrijd en dat betekende dat er weinig dode momenten voor de goal waren. Maar als er dan een PSV’er achter de bal plaatsnam voor een vrije trap dan was iedere Doskoaan op de eigen helft. Het publiek heeft genoten van een leuke attractieve wedstrijd, het weer zat alleszins mee want de gevreesde onweersbuien bleven uit en de eindstand van 0 – 6 in het voordeel van PSV viel uiteindelijk nog mee. Op het eind van de dag was iedereen tevreden en profiteerden ze allemaal nog van een lekker pilsje of wijntje.