Dosko en PSV zijn geen onbekenden voor elkaar.

In een ver verleden troffen de clubs in competitieverband elkaar regelmatig. In seizoen 1921-1922 speelde zowel Dosko als PSV in de 1e klasse Zuid, toen de hoogste klasse in Nederland.  Op De Raaijberg won Dosko met 3-2 en in Eindhoven werd het 1-1. In het Dosko-elftal stonden toen: Adan, Couwenberg, Steur, Leenders, Hooftman, Touw, Van Kempen, Van Gelder, Langbroek, Van Eekeren en Brugmans. NAC werd dat seizoen kampioen, vóór Willem II en MVV. Dosko eindigde op een eervolle 8e plaats en hield Velocitas (Breda), VVV en PSV onder zich. Ook in seizoen 1922-1923 speelden ze in de 1e klasse tegen elkaar. Dosko won thuis met 2-0,  in Eindhoven werd met 1-0 van PSV verloren. Willem II werd kampioen en NAC tweede. Dosko eindigde op de 9e plaats vóór PSV en Velocitas In seizoen 1923-1924 degradeerde Dosko uit de 1e klasse. Twee keer was PSV de sterkste, zowel in Bergen op Zoom als in Eindhoven won PSV met 3-1. NAC werd kampioen en Willem II 2e. PSV werd 9e en Dosko eindigde als laatste op de 11e plaats.

Twee jaar geleden speelden de twee clubs na 91 jaar weer tegen elkaar. PSV was tijdens het vriendschappelijk duel op sportpark Meilust heer en meester en won met 11-0.

Zondag 5 juli komt PSV, als kampioen van Nederland  weer naar Sportpark Meilust.  Voor Dosko een hele eer en uitdaging om daarvan gastheer te zijn.

Met een groep van 70 vrijwilligers wordt keihard gewerkt om een gedegen organisatie neer te zetten. De selectie van Dosko is dinsdag, als voorbereiding op de wedstrijd, al begonnen met de training.

De kaartverkoop loopt goed. Er zijn nog maar een klein aantal tribunekaarten beschikbaar. De vraag naar VIP-kaarten overtreft de verwachtingen. De tribunekaarten van 20 euro en de VIP-kaarten van 100 euro zijn alleen op woensdag in het clubhuis tussen 19.00 en 20.00 uur te koop.

Staanplaatsen kosten in de voorverkoop 15 euro. Voor 65-plussers en kinderen onder 12 jaar is dat 7,50 euro. Tijdens de wedstrijddag zijn de kaarten aan de kassa 2,50 euro duurder. De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Rookshop De Schelde, MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, Primera in Halsteren en in het clubhuis van Dosko.