Bergen op Zoom baadde in 't zonlicht dit weekend en dat was goed nieuws voor Proefmei.

Het evenement heeft zich inmiddels stevig in de Bergse agenda genesteld. Het was dan ook erg druk, hetgeen deels wel verklaard werd door het ontzettend mooie weer. Was het vrijdag nog iets te warm, op zaterdag en zondag was het gewoon aangenaam vertoeven op de vele terrasjes. De grote Markt leek wel omgetoverd tot een middeleeuwse markt want er was een hele menagerie te vinden. Koeien en ossen stonden er om aangeraakt te worden door de kinderen en balen stro en gras gaven de markt een plattelands tintje. En dat was ook precies de bedoeling want de Brabantse Wal presenteerde zich hier in al haar glorie. Het was een goede vondst van de organisatie.

Binnen de muren van het Markiezenhof kon er geproefd worden, en hoe. Dit Bourgondisch kasteel leent zich bij uitstek voor dit soort evenementen, de oude nostalgische omgeving omfloerst een dergelijk feest met een bijzonder karakter en sfeer. Ook hier was het bomvol en de mensen lieten zich voorlichten, maar wisten ook de hapjes en drankjes te waarderen.

Het Beurspleintje zat als vanouds gezellig bomvol, een mooi rustpunt om al die belevenissen even te laten bezinken. Overal in de stad was muziek vanaf De Parade tot straatmuzikanten aan toe.  Er kwamen zelfs waggelend dansende ganzen voorbij die door twee jonge ganzenhoedstertjes door de stad lieten leiden.

Al met al een mooie evenement weer, dus hulde aan de organisatie. Het was gezellig, het was tof, het was druk, en het doet naar de volgende editie verlangen.