Thema: “weer op weg!” - onder begeleiding van Sjoerd van den Boom


Op dinsdagavond 16 juni organiseert de Samenloop voor Hoop in wijkgebouw De Korenaere speciaal voor mensen die kanker hebben of hebben gehad (de zgn. survivors) een creatieve workshop. Geheel gratis worden ze die avond begeleid bij het maken van een herinneringsdoek. Ieder voor zich mag zijn ervaringen aan het doek toevertrouwen. Anoniem, abstract, vol symboliek, geheel naar eigen idee kan men met acrylverf een doek beschilderen. Die avond is onder begeleiding van kunstenaar Sjoerd van den Boom, die samen met Els Hagenaars iedereen zal helpen.

De avond begint met een kopje koffie/thee en een korte uitleg. Daarna kan er geschetst worden om een idee vast te leggen en vervolgens kan er geschilderd worden. Schilderervaring is niet nodig. Iedereen die de drang eens iets op doek te zetten, is welkom. Wij zorgen voor de materialen en een drankje.

Na de schilderworkshop bespreken we de schilderen en is het mogelijk ervaringen wat te delen met elkaar. Natuurlijk biedt Samenloop voor Hoop u het schilderij aan en kunt u het als aandenken mee naar huis nemen of tentoon laten stellen tijdens de Samenloop op 27 en 28 juni a.s.

Wij hopen dat met deze workshop de mensen een stukje verwerking kunnen delen met elkaar.

Aanvang: 19.00uur
Begin: 19.15 uur- 20.00uur
Korte pauze: 20.00-20.15 uur
Schilderen : van20.15 uur- 21.30uur
Nabespreking met een drankje erbij tot 22.00uur of wat later.

Wij zorgen voor alle materialen, u voor wat oudere kleding!

Aanmelden kan tot 7 juni via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U ontvangt dan het inschrijfformulier om zich als survivor voor de Samenloop aan te melden. Dan kunt u gebruik maken van de aangeboden workshop en andere activiteiten voor de survivors.

Kijk voor meer informatie over de Samenloop op: www.samenloopvoorhoop.nl/bergenopzoom