Bij Jeu de Boules Vereniging Petangeske wordt op haar terrein aan de Beukenlaan op sportpark Rozenoord zaterdag 23 mei a.s. een belangwekkende sportieve strijd gestreden, die zelfs op drie fronten zal plaatsvinden.

De Nederlandse Vrouwen, Veteranen en Jeugd strijden hier om het Nederlands Kampioenschap Petanque. De 1ste plaats in iedere categorie, geeft de winnaars  naast de titel en de bloemen ook recht op deelname aan de Europese Kampioenschappen van dit jaar.

Het kampioenschap wordt gespeeld in triplettevorm, wat concreet betekent dat alle teams bestaan uit 3 deelnemers. Zij spelen hun wedstrijden, drie tegen drie, ieder met twee boules, zodat er ook nu 12 boules in het spel zijn.

De jeugd is onderverdeeld in Pupillen, Aspiranten en Junioren. Ongeveer 15 equipes strijden hier om de eerste plaats. Dat lijkt weinig, maar voor Nederlandse begrippen toch heel wat.

Het jongste lid van Petangeske, Wessel Geertse, die ook lid is van de Nederlandse selectie, zal trachten zijn 1e plaats van vorig jaar fel te verdedigen om voor de 6e keer op rij Nederlands kampioen te worden.

 

Bij de Vrouwen nemen ook 2 leden van Petangeske deel, Ellen Walrave en Lieke van der Voort. Ook zij zijn beiden lid van de Nederlandse Selectie. Zij treden in het strijdperk tegen ongeveer 20 andere equipes.

 

Dan als laatste de Veteranen. Dit zijn spelers van 55 +. Ook hier nemen een aantal teams van Petangeske deel aan het kampioenschap. Zij spelen hun altijd spannende wedstrijden tegen een 25-tal andere equipes.

 

De Nederlandse Kampioenschappen in de diverse categorieën worden georganiseerd door de Nederlandse Jeu de Boules Bond ( NJBB) en vinden plaats bij verschillende verenigingen door heel het land. Dit jaar is Petangeske in Bergen op Zoom uitgekozen als gastheer en daar is de vereniging, met zijn 48 buitenbanen, best trots op!

 

Wethouder Yvonne Kammeijer zal het toernooi op zaterdagmorgen 23 mei om 10 uur officieel openen. Daarna zal, behalve de sportieve strijd op de dagzege, vooral gestreden worden om namens Nederland deel te kunnen nemen aan de diverse Europese Kampioenschappen.

Vanzelfsprekend is het bezoeken van dit toernooi voor iedereen vrij toegankelijk.
Wilt u Jeu de Boules als wedstrijdsport aanschouwen en getuige zijn van enerverende wedstrijden, dan mag u dit niet missen en bent u allen op 23 mei van harte welkom!