De verpleegafdeling Cardiologie van locatie Bergen op Zoom heeft sinds kort een fraaie familiekamer voor haar patiënten. De inrichting hiervan is geschonken door twee Bergse bedrijven. Zij zijn hiervoor benaderd door een verpleegkundige en voedingsassistente van de afdeling.

Voor de afdeling E2, Cardiologie, namen voedingsassistente Lena den Heijer en verpleegkundige Simone Adriaansen het initiatief om de standaard ingerichte patiëntenkamer op afdeling Cariologie E2 om te toveren tot een sfeervolle familiekamer.


Sponsoring
Samen met afdelingsvrijwilliger Gijs van der Giessen benaderden zij bedrijfsleider Moreno Blokvoort van Woon Square voor het sponsoren van nieuwe meubels en Jean-Pierre Stander en Ingrid Jansen, eigenaren van elektronicabedrijf Pracht! voor een LED tv. Beide bedrijven zegden hun medewerking toe.  Het eindresultaat is een fraaie huiskamer, voorzien van een dressoir, een tafel met vier stoelen en een breedbeeld televisie.

Opening
Vorige week is de nieuw ingerichte familiekamer officieel in gebruik genomen. Sponsoren en initiatiefnemers werden uitgenodigd, hartelijk bedankt  en in het zonnetje gezet door Saskia Koevoets, zorgmanager Cardiologie. De huiskamer is direct in gebruik genomen. Lena den Heijer: “Veel patiënten kunnen niet van de afdeling af en dit is een fijne plek om alleen of met bezoek te gaan zitten.”