een hommage aan Jack van den Boom 

ZuidWest TV heeft 3 seizoenen lang het hooggewaardeerde tv programma 'Van Schelde tot Affligem' op tv gebracht. Bijna een half jaar geleden, op 4 november 2014, overleed programmamaker en presentator Jack van den Boom. De laatste afleveringen die hij nog opnam komen deze week op tv.


In 'Van Schelde tot Affligem' gingen Jack van den Boom en Nico Nagtzaam opzoek naar de bijzondere verhalen achter bier. 2 seizoenen lang bezochten ze vele bijzondere plaatsen die iets te maken hebben met de historie van deze drank. Tijdens de opnames van de derde serie werd Jack ziek. Na zijn overlijden zijn de beelden blijven liggen op de plank, tot nu. ZuidWest TV heeft besloten om van de nooit eerder vertoonde afleveringen een drieluik te maken welke woensdag, donderdag en vrijdag te zien zal zijn.

In de eerste aflevering maken Jack en Nico een bierwandeling door Oudenaarden. In de tweede aflevering bezoeken de twee presentatoren de Roman Brouwerij. En in de derde en laatste aflevering blikken we terug op alle seizoenen, tevens geven we een blik achter de schermen door o.a. te laten zien wat er mis ging en hoeveel plezier de crew beleefde aan het maken van het programma.


Een hommage aan één van de twee presentatoren Jack van den Boom, hij was tevens in 1969 één van de oprichters van ABG-TV , de voorganger van ZuidWest TV.


Van Schelde tot Affligem is woensdag 29 april, donderdag 30 april en vrijdag 1 mei te zien bij ZuidWest TV , ieder uur vanaf 10:00 uur en via zuidwesttv.nl

Een voorbeeldje