Dinsdag 21 april was het zo ver, het Bedrijven voor Bedrijven evenement van Samen in de Regio ging van start in de Hofzaal van Het Markiezenhof. Met dit evenement speciaal voor de zakelijke partners van Samen in de Regio werd er een extra dimensie gecreëerd voor het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in de gemeente Steenbergen en Bergen op Zoom.

Het regionale bedrijfsleven sloeg de handen ineen
Het Bedrijven voor Bedrijven evenement is speciaal ontwikkeld om de zakelijke partners binnen het netwerk te laten ontdekken hoe ze elkaar kunnen versterken. Door (nog meer) samen te werken kunnen zij namelijk een win – win situatie ontwikkelen. Op een enthousiaste wijze werden alle aanwezigen door de heer Pim van Ginneken, namens Het Markiezenhof welkom geheten op de tweede editie van het Bedrijven voor Bedrijven evenement. Na het stimulerende welkomstwoord nam Rob Boas, advocaat van Vitak Advocaten het woord over. Hij sprak over de fasering 'Wet Werk en Zekerheid'. Gedurende de presentatie kwamen de onderwerpen als: concurrentiebeding, proeftijd, scholingsplicht en ontslagrecht aan bod.

Vervolgens was het woord aan Kees Bronkhorst, zijn passie voor gezond eten en de liefde voor de keuken nam hij de aanwezigen mee naar de aftrap van zijn nieuwe onderneming, ‘Fort Culinair’. De onderneming is naast Fort Smakelijk opgericht aangezien er steeds meer vragen voor de catering van bruiloften, partijen, feesten en evenementen binnenkomen. Fort Smakelijk bestaat nu één jaar en staat voor sociaal koken, met Fort Culinair gaat het team van Kees Bronkhorst voor de feestelijke hapjes zorgen!

Na het plenaire gedeelte ging de bijeenkomst over tot het tweede gedeelte van de middag, waarbij de tafelgesprekken op het programma stonden. De vertegenwoordigers van de bedrijven gingen in groepen met elkaar in gesprek. Vooraf had men een voorkeur uit kunnen spreken over wie hij of zij graag zou willen ontmoeten. Tijdens de gesprekken hebben de partners vooral gesproken over het wisselen in vraag en aanbod, waarbij het komen tot een samenwerking het uiteindelijke doel was.

Mede mogelijk gemaakt door..

Het Bedrijven voor Bedrijven evenement was niet mogelijk geweest zonder de bijzondere samenwerking met de partners van Samen in de Regio. Het Markiezenhof stelde haar bijzondere locatie, faciliteiten en drankjes beschikbaar. Welke op haar beurt geserveerd werden door Pion, met ondersteuning van Stichting Samen Werken. Dankzij Fort Smakelijk hebben alle aanwezigen kunnen genieten van heerlijke hapjes. Ook aan de zoete lekkernij was gedacht door de bakkers binnen het netwerk. Zo schonken Bakker Groffen en Bakhuys Brood & Banket hun Brabantse specialiteit. Natuurlijk zijn wij ook de gastsprekers, Rob Boas van Vitak Advocaten en Kees Bronkhorst namens Fort Culinair enorm dankbaar. In het bijzonder willen wij de technische dienst van Het Markiezenhof bedanken voor haar inzet. Dankzij Chris van Klinken, die het event vast heeft gelegd op de gevoelige plaat kan iedereen terugkijken op een perfecte middag!