Grootse avonden - met Huub Stapel op 9 april, Erol Struijk op 11 april en De bloeiende Maagden op 10 april met 'Toen was neuken nog gewoon'. 

De Bloeiende Maagden

Toen neuken nog gewoon was

een scherpe, nietsontziende komedie over de oudste relatie ter wereld

 

Het zal velen als muziek in de oren klinken: De Bloeiende Maagden zijn terug van weggeweest! Om dat te vieren komen ze gelijk maar met een nietsontziende komedie vol seks, geweld, psychologische oorlogsvoering en hier en daar een traan. Doelgroep: iedereen die ooit uit wanhoop de mailbox van zijn geliefde kraakte of zichzelf terugvond met een mes bij het aanrecht en dacht: ik hoef me alleen maar om te draaien en te steken.
Maar er is hoop. In hun luxe ‘relation resort’ bieden de Bloeiende Maagden doeltreffende technieken om uw gemankeerd samenzijn in mum van tijd om te toveren tot een passionele relatie. Welkom terug, Minou Bosua en Ingrid Wender.
www.bunkertheaterzaken.nl

 


Zij: Waarom aai je die hond wel en mij niet?

Hij: Die hond die houdt z’n bek tenminste.

 

 

de Volkskrant over De Bloeiende Maagden:

“Verzenuwde en gemankeerde typetjes, maar zo treffend getypeerd dat ze niettemin herkenbaar zijn.”

 

Trouw over De Bloeiende Maagden:

“De Bloeiende Maagden laten heel mooi zien dat iets misschien niet is zoals je altijd gedacht hebt dat het was. (…) Van binnen juichend verlaat je de zaal, stevig door elkaar gerammeld en met stof tot nadenken.”

 

Algemeen Dagblad over De Bloeiende Maagden:

“Een controversieel stel dat op het raakvlak van cabaret en theater speelt en in die disciplines de scherpe randen opzoekt.”


MV² (spreek uit MV in het kwadraat) is een geheel nieuwe onemanshow van Huub Stapel over relaties en liefde. Een avondvullende voorstelling vol praktische tips, herkenbare verhalen, mooie gedichten en melancholische liedjes. Een heel persoonlijke voorstelling over de onhandigheden en ongemakken tussen mannen en vrouwen, over de valkuilen, waar je tot je eigen verbazing elke keer weer invalt en ook hoe je het misschien een stukje beter kan doen.
Dat je meer van elkaar begrijpt en misschien wat meer accepteert en dat de liefde zo meer kans krijgt. En dat is uiteindelijk, waar het om gaat: DE LIEFDE. Een kleine leerschool, een avond vol herkenning en wie weet een begin van verbetering. Maar bovenal een voorstelling vol hilarische momenten, even geestig als ontroerend.

 

Peter de Baan schreef de tekst. Al repeterend is daar in samenspraak met Huub natuurlijk in geschrapt en zijn er ook dingen bij gekomen. Huub zocht de gedichten en liedjes uit en zo groeide een tekst die Huub op zijn lijf geschreven is. MV² is zijn persoonlijke verhaal geworden.

 

Spel

:

Huub Stapel

Tekst en regie

:

Peter de Baan

Feestelijke voorstelling

:

zo 11 januari 2015, Leidse Schouwburg

Speelperiode

:

november 2014 t/m juni 2015

Producent

:

Stichting (Inter)nationale Producties

Tourneeplanning en

publiciteitsmateriaal

:

Senf Theaterpartners, Maasland

tel. +31 (0)10 592 31 55 of www.senf.nl

Website

:

www.m-v2.nl


De Laatste Kaarten

“ Nee pa, het is geen uit de hand gelopen linkse hobby maar mijn vak!” Erol Struijk speelt zijn nieuwe solo-voorstelling De Laatste Kaarten. Een show met live muziek, die op humoristische en scherpzinnige wijze inzicht biedt in de wereld van het theater en het leven van een acteur. De kans om eens ongegeneerd te kijken naar de mens achter de kunstenaar, en je te herkennen in zijn twijfels en onzekerheid ten tijden van crisis. De tijden van ons allemaal.

 

De Laatste Kaarten is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van Jeroen Dur, Erol Struijk en Joris van Veldhoven. Na de enorme ervaringen die de heren afzonderlijk in het theater hebben opgedaan is het voor het eerst dat het tot een samenwerking komt. De in Bergen op Zoom geboren en getogen, en aan de toneelschool afgestudeerde Erol Struijk speelde als acteur bij diverse theatergroepen (waaronder De Toneelmakerij) en maakte ook zelf theater (onder meer bij Productiehuis Rotterdam / Rotterdamse Schouwburg). Struijk: “Deze regio heeft een aantal goede beroepsmuzikanten en podiumkunstenaars in haar bezit. Hier geboren, opgegroeid en uitgewaaierd. Het zijn er niet veel, maar zeker ook niet weinig. Het is niet te vermijden dat je elkaar een keer tegenkomt.

 

Jeroen Dur drumde na het conservatorium bij grote musicals (o.a. Soldaat van Oranje) en meerdere reizende theatershows van André van Duin. Jeroen: "Het is een grote uitdaging om de gedachtegang van een acteur te volgen en de juiste muziek te zoeken bij een voorstelling die voorheen nog alle kanten op kon gaan. De muzikanten die de show begeleiden kies ik zorgvuldig uit op basis van hun veelzijdigheid, want een Erol Struijk- voorstelling kenmerkt zich uiteraard door variatie en veel soorten muziek." De voorstelling stelt zaken zoals de crisis en bezuinigingen aan de kaak. Struijk: "We leggen het concept kunst op de snijtafel met kritische vragen, clichés en humor.” Het nauwkeurig toezien over de juiste dosering van die humor is vooral een taak gebleken voor Victorine Plante, die eindverantwoordelijk is voor de spelregie. Plante is artistiek leider van theatergroep Aluin en werkte als regisseur samen met de laatste winnaars Cameretten OLDENOSBORN. Struijk: "Victorine is een meester in het samenbrengen van humor, tragiek en timing."

 

Er wordt op alle fronten buitengewoon gebruik gemaakt van ieders ambacht: Joris van Veldhoven bewees tijdens zijn opleiding Theatervormgeving al een veelzijdig ontwerper te zijn van décors (BOS Theaterproducties Boer wil betere vrouw), kostuums (Shrek de musical) en poppen (Woezel en Pip) in de meest uiteenlopende genres.

 

“Verwacht vooral veelkleurigheid”, waarschuwt Erol Struijk: “Ik zing uiteenlopende liedjes en laat verschillende speelstijlen zien. Het is geen ‘ingewikkelde’ voorstelling geworden, iedereen kan gewoon lekker gaan zitten. Met een goede scheut zelfspot en volledige overgave, stel ik mij ten dienste van het publiek en hun verbeelding.”

 

‘De Laatste Kaarten’. Solovoorstelling van Erol Struijk. Op zaterdag 11 April in Theater de Maagd, Grote Markt 32, Bergen op Zoom. Aanvang 20:00uur.

Kaarten verkrijgbaar online te bestellen via Theater de Maagd.

Online via www.demaagd.nl of  t 0164 280555