Prostaatkanker …   wat nu?

Prostaatkanker komt veel voor. Vaak treft het  oudere mannen, maar ook jonge mannen kunnen prostaatkanker ontwikkelen. De urologen van het Bravis ziekenhuis geven tijdens een informatieavond op maandag 20 april uitleg over kanker in het algemeen en het hebben van prostaatkanker. De bijeenkomst wordt gehouden in de aula van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom. Aanvang 19.00 uur.

De diagnose prostaatkanker heeft een behoorlijke impact op je leven Wat doet dat met je?  Hoe ga je om met alle informatie die op internet te vinden is? In deze informatiebijeenkomst vertellen de urologen dr. O. van Aubel en dr. M.A. van Leeuwen wat de aandoening inhoudt en geven zij uitleg over de diverse behandelmogelijkheden van prostaatkanker.
Ook de psychosociale gevolgen van het hebben van kanker komen aan bod. Medisch psycholoog mw. A. Masclee-de Vries geeft uitleg over de mogelijke gevolgen van kanker in het dagelijkse leven en hoe daar mee om te gaan. De heer R. Mol houdt een kort praatje over de ProstaatKankerStichting.nl. Deze patiëntenorganisatie biedt lotgenotencontact, geeft voorlichting en behartigt de belangen van mannen met prostaatkanker en hun naasten.

Informatiestands
Tijdens de bijeenkomst kan men diverse informatiestands bezoeken en, aan het eind van de avond, vragen stellen aan de diverse medisch specialisten. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden kan tot 17 april door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch aanmelden kan ook via 0164-278 795.