Ben je er klaar voor? Al die magische Bluesklanken trekken je uit je luie stoel of bank. Put on those blue suede shoes en trek de stad in voor een heerlijk avondje blues.

De organisatie heeft ons weer een mooi menu te bieden... kijk maar

 

THE BLUESBONES (BEL)

Openingsconcert van 20.20 tot 22.00 Uur

Gebouw T - Zaal gaat open om 20.00 Uur

 

De opener van deze 21e bluesroute is de legendarische formatie livin’ blues xperience zoals de band tegenwoordig heet,  nog steeds met zanger/saxofonist Nicko Christiansen en het repertoire waar ze ooit beroemd mee zijn geworden, waaronder de hits  ‘lb boogie’ en ‘wang dang doodle’. Op 9 februari van dit jaar werd de band ingehuldigd in de blues hall of fame en kregen de muzikanten een award uitgereikt door de dutch blues foundation. bij die gelegenheid werd tevens hun nieuwe cd ‘alive en kickin’’ gepresenteerd. livin’ blues xperience: still going strong!

Niko Christiansen, blueszanger van het eerste uur, icoon van de Nederlandse blues scène op verschillende saxen en minigitaar, gitarist Loek van der Knaap, bassist Jeroen van Niele, drummer Kees van Krugten en Bas Kleine op mondharmonica heeft de band een bezetting die staat als een huis !  niet te missen !

 

 

OD Rockin Blues Band­­­

't Groene Paard - sets starten om: 21.00  22.15  23.30  uur

 

Bij deze Roosendaalse band die al sinds 2007 aan de weg timmert staat blues-rock hoog in het vaandel.  De band is een graag geziene gast op de diverse podia in nederland en belgie. nummers van oa. joe bonamassa, jonny lang, stevie ray vaughan, johnny winter, julian sas, george thorogood. blues met ballen in ’t groene paard !

 

 

Sugarboy & the Sinners

Provoosthuis - sets starten op: 22.30 tot 23.30  en om 00.00 tot 01.30 uur

 

 

Sugar boy and the Sinners brengt de blues weer naar de massa toe. De energieke live shows maken de band geliefd onder zowel ervaren bluesfans en het jonge festivalpubliek. De stijl is een moderne mix van 'old school'  blues met soul en rock ’n roll. Deze diverse sounds heeft de band al festivalspots opgeleverd naast acts als Robert Cray, the Fabulous Thunderbirds, Gov’t Mule, Status Quo en Walter Trout. Ondanks dat de band pas professioneel toert sinds 2010, speelde Sugar boy and the Sinners al op festivals en in clubs in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten.  Met een flinke dosis attitude en energie maakt Sugar boy and the Sinners duidelijk dat er toekomst is voor de blues, ga het live zien!

 

 

jacob harper blues band

o'Carolans - Ierse Pub - Sets starten om: 21.30 - 22.45 - 00.00 Uur

 

The Jacob Harper Bluesband is een band waarvan het repertoire bestaat uit swingende west coast blues, stevig shuffle werk en knallende bounces, op zijn tijd afgewisseld met een gevoelvolle slowblues. De mondharmonica staat centraal, maar het gitaarwerk doet daar niet voor onder. Deze band laat niemand stilzitten en staat garant voor een swingend optreden.

 

de liefhebber weet genoeg!!

 

 

Kees Schipper & Ad Landa

Café Die Twee - Sets starten op:   22.00 - 23.15 - 00.30 uur

 

 

De van orgine uit Zeeland afkomstige zanger/gitarist Kees Schipper behoeft ook in het Brabantse al lang geen introductie meer. Bekend geworden met het in de jaren negentig opererende powertrio Schipper & bemanning én de talloze optredens met bekende muzikanten als Kaz Lux, Kees Meerman, Jan de Bruijn en vele anderen. De uit Bergen op Zoom afkomstige gitarist  Ad Landa raakte in de jaren zeventig aan gitaar spelen verslingerd nadat hij een concert van Rory Galagher had bijgewoond. Hij speelde daarna in  bands waarbij blues, rock en zigeunerjazz de belangrijkste invloeden waren ( en zijn!)         Blues, country en rock  met slechts twee gitaren, twee stemmen en voetpercussie.

 

 

the Goon Mat & Lord Bernardo (fr)

Café 't Slik / De Schorre - sets starten om: 22.30 tot 23.30 en om 00.00 tot 01.30 uur

 

 

Deze twee wild dampende garagerockbluesmannen  brengen explosieve, vuige rhythm 'n bluesrock.   The Goon Mat vormt met zang, drums en gitaar al een band op zich, maar de hoofdrol is weggelegd voor Lord Benardo op de mondharmonica voor de ultieme bluesy twist. overal waar de mannen spelen zetten ze in 'no time' de tent op zijn kop en dat zal in schorre niet anders zijn !  party !

 

 

Farstreet

Tapperij De Kroon - sets starten op:   22.15  23.30  00.45 uur

 

Een inmiddels vertrouwde band in de Kroon is de bekende Roosendaalse  formatie Farstreet brengt stevige blues op een zeer eigenwijze, gemene manier, verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore, Jimi Hendrix. gitarist/zanger en frontman Jasper Verstraaten besloot in 2003 , samen met bassist Ad Prinsen, een power trio op te richten. de click was er al meteen, the feel, en de passie voor muziek. Na een aantal drummers versleten te hebben, is in 2007 drummer Antonie Buurman de band komen versterken. Antonie en Ad vormen samen een strakke ritme-sectie die perfect past bij het dynamische gitaarspel van Jasper.

 

 

Betty's Doghouse

Café Les Vedettes - sets starten op:   21.45  23.00  00.15 uur

 

Dit bluesy rock n billy trio uit Middelburg benadert de originele vertolking van de vroege rock n roll helden zoals Edddie Cochran, Carl Perkins, Buddy Holly en Johnnie Cash. ze vermengen dit met de tegenwoordige helden van de rock a billy zoals the Stray Cats, Brian Setzer en the Paladins. Blues, rock n roll, country en rockabilly. danse sur les vedettes…

 

 

The Zoomatics (Bel)

Het Wapen van Engeland - sets starten op:   22.15  23.30  00.45 uur

 

Door jarenlange ervaring weet deze Belgische band perfect hoe een optreden omgezet wordt in een feest. Hun nieuwe cd, "where’s the sun hangin’ out ?", staat dan ook bol van eigenzinnige en originele nummers.  De invloeden komen van oa   Rod Piazza & the Mighty Flyers, James Harman en Little Walter.  Swing, jump & rock n roll.

 

voor een terugblik op vorig jaar: