VVD trekt aan de bel bij het College.

In december 2014 heeft de raad de belastingverordening vastgesteld, met als onderdeel de parkeerbelasting 2015. Toen heeft de VVD fractie getracht om de parkeertijd in de centrumring en het centrum op te rekken. Namens het college heeft wethouder van der Velden aangegeven in het kader van de nieuwe parkeernota die gepland staat voor na de zomer te willen onderzoeken of de parkeertijd kan worden opgetrokken.

Daar kan wat de VVD fractie betreft niet langer meer worden gewacht. De reden waarom is dat we vele klachten ontvangen over het huidige regime. In de binnenstad werken ongeveer 3000 mensen in horeca, winkels, en dienstverlening. Dagelijks bezoeken duizenden mensen de binnenstad.

Wonen in de binnenstad wordt gestimuleerd en maar bewoners ondervinden nu groot nadeel van de korte parkeertijden met name voor huisbezoeken van familie of zorgverleners.

Publiek dat voor familiebezoek of met zorgtaken en publiek dat zakelijke bezoeken aflegt en klanten van winkels en horeca klaagt over het verplicht moeten bijvullen van de parkeermeter binnen een uur.

Ook begrijpen bezoekers van buiten niet direct  dat ze de pleinen en garages of de periferie moeten opzoeken om langer te kunnen parkeren dan een uur. De klantvriendelijkheid staat haaks op het promotiebeleid voor het centrum.

Zoals de fractie de signalen nu interpreteert schiet het strikte regime van maximaal een uur parkeren haar doel volledig voorbij. Veel parkeervakken in het centrum blijven overdag onbenut  omdat een uur parkeer tijd niet matcht met de behoefte van de centrumbezoeker. De fractie vreest grote schade voor de  ondernemers.

De VVD fractie roept het college daarom per brief op om per direct over te stappen op een verruiming van de parkeertijd op de centrumring en in het centrum waarbij twee en een half uur maximale parkeertijd de standaard moet zijn.