Op vrijdag 13 februari is het nieuwe album van Mr. Polska, ‘$noller’ uitgekomen. De Pool, wiens echte naam Dominik Włodzimierz Czajka is, maakt deel uit van hiphopcollectief en platenlabel Nouveau Riche. Producer Boaz van de Beatz, oprichter hiervan heeft ook dit keer weer meegeholpen aan dit album. Vrijdag 6 maart staat mr. Polska in Gebouw-T.

Het eerste album op dit label kwam in 2011 uit, genaamd Alziend Oor. Alziend Oor bestond uit een mix van verschillende nummers en combinaties tussen collegarappers Digitzz, Leo, Jebroer, Stepherd en Mr. Polska. In 2011 bracht Mr. Polska zijn eerste EP uit genaamd Boswachter EP, maar zijn debuutalbum Waardevolle Gezelligheid kwam in 2012 uit en met dit album zette hij zichzelf definitief op de kaart. In 2013 haalde hij een grote hit met ‘Vlammen’ en een jaar later met ‘Zusje’, samen met Ronnie Flex. In 2014 deed Mr. Polska mee aan Expeditie Robinson, hij eindigde bij de laatste 7 kandidaten.

Na een periode van drie jaar, komt Mr. Polska eindelijk met een nieuw album: $noller. Op het nieuwe album staat een onder andere een magische samenwerking met de volkszanger Frans Duijts. Het lied “Discodochter” is daarom ook een veelbesproken onderwerp en hieruit kan opgemaakt worden dat Mr. Polska nieuwe muziekstijlen aan het ontdekken is.

Naast de Nederlandstalige nummers op het album, zoals Ravotten (met Ronnie Flex), Survivaltocht (met I Am Aisha) en Respecteer Dit Gezicht, is $noller ook aangevuld met een paar Engelstalige tracks. Één van d eze tracks, Guappa, is een samenwerking met de Amerikaanse rapper RiFF RAFF.

Eind maart begint Mr. Polska aan zijn  $noller Lifestyle tour, die te zien is in verschillende Nederlandse poppodia. Hij zal zijn Nouveau Riche collega’s NoizBoiz mee op tour nemen. NoizBoiz zijn de grondleggers op het gebied van grime, dubstep, 2-step en andere UK-sounds in het Nederlands. Zij brachten vorig jaar hun album ‘Oase’ uit.

Tijdens deze tour zal hij ongetwijfeld met oude hits, maar ook nieuwe tracks het publiek laten dansen. Op 6 maart zal Mr. Polska optreden in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Tickets zijn nu verkrijgbaar via Gebouw-T.nl.