Dit jaar zal de Leutradio in een ander jasje gegoten worden. Elke dag op primetime zullen alle vijftien kernen die bediend worden door ZuidWestFM hun eigen onderwerpen voorbij horen komen. Dat betekent géén 5 x 11 minuten tijdens de Vastenavend vanaf 11:00 uur s'ochtends voor Kees De Krab, ofwel Kees Spikker. "Ik betreur dat in hoge mate want het bleek een succesformule die massaal werd beluisterd tot buiten de stad. Langs deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor de medewerking, in welke wijze dan ook, aan de leutuitzendingen. Speciale dank aan de Stichting Vastenavend." Weet de Bergse veteraan mij te melden.

Zoals gezegd blijft de Leutradio wel bestaan. Kees Spikker is dan ook één van de presentatoren die daar aan mee doen. Ieder van de 15 kernen heeft daarbij zijn inbreng in de uitzendingen, en daar ligt nu net de grote verandering:"Sinds de fusie met Roosendaal hebben we een vergroot gebied met maar liefst vijftien kernen. Dat houdt in dat we ook de carnaval in Roosendaal onder de aandacht moeten brengen of de Prins van Noordhoek. Het is niet te doen om aan elke kern een uur lang specifiek aandacht te besteden, dat zou immers 15 uur uitzendingen betekenen. Dus is er gekozen voor één uitgebreid programma waarbij we berichten brengen uit alle kernen die onder ons verzorgingsgebied vallen." Aldus Maarten van den Boom, directeur van de omroep organisatie. "Het is één van de veranderingen die de schaalvergroting met zich meebrengen. Zo zijn er ook al opmerkingen geplaatst over het hoge 'Berregs' gehalte in onze uitzendingen. Dus in de TV uitzendingen gaan we al meer opletten op ons taalgebruik, dat zal met de radio uitzendingen ook zo zijn. Om in medialand te overleven is schaalvergroting noodzakelijk. En daarbij horen nu eenmaal aanpassingen. Maar natuurlijk blijven we buiten al dat Caravalsnieuws zeker ook het Bergse Vastenavendnieuws brengen!" Meldt een stellige Maarten me.

In zijn programma Zuidwestupdate editie woensdag houd Kees Spikker ons graag op de hoogte van het leutnuuws, middels gesprekken.

Mis géén uitzending van ZuidWest, kijk op http://www.zuidwesttv.nl/ of op http://www.zuidwestfm.nl/