Het was in 2010 dat de site www.bozinbeeld.nl in de lucht gebracht werd. De doelstelling was om alles wat met Bergen op Zoom en omgeving te maken had nog meer onder de aandacht van een groot publiek te krijgen. Niet alleen de grote verhalen, maar zeker ook de kleine verhalen van net om de hoek verdienden meer aandacht. In een tijdperk dat het grote (vaak internationale) nieuws steeds meer ruimte opvreet van het lokale gebeuren vonden we het tijd om alles uit de eigen regio weer eens op de kaart te zetten. We stelden er wel één grote richtlijn bij: het nieuws moest leuk en vooral positief zijn. Er gebeurt al teveel negatiefs in onze wereld dat breed uitgemeten zijn weg vindt in alle media. We hebben behoefte aan meer positief nieuws. Dus werd het tijd voor dat bandje, die sportvereniging, de kroeg om de hoek of dat leuke restaurant, dat koor of dat fraaie bedrijf. Met meer dan 4.000 verhalen en meer dan 50.000 foto’s hebben we aardig wat onderwerpen de revue laten passeren de laatste vijf jaren. Ruim 230.000 bezoeken en 6.800.000 hits later (waarbij alleen in 2014 al bijna 100.000 bezoeken en ruim 2.720.000 hits) kunnen we alleen maar constateren dat we volop lezers trekken en steeds meer onderwerpen zich aandienen. Dus we gaan zeker door.

 

Om dit alles te vieren pakken we dit jaar flink uit. We zijn momenteel bezig met een totaal vernieuwde site die de bezoeker nog meer biedt. Dat zullen we in de loop van dit jaar wel merken.

 

Het echte jubileumnieuws zal letterlijk bij zo’n 30.000 Bergse huishoudens op de deurmat vallen. ‘BoZinBeeld op Jubileum’ is de naam van een vooralsnog eenmalige papieren jubileumkrant die we voor de Bergse Krabbenfoor zullen uitbrengen. Hierin kan het publiek lezen wie we zijn en onze vreugde met het jubileum. Maar meer nog zal de papieren krant aandacht geven aan nog veel meer jubilarissen die onze stad rijk is in 2015. Ook onder onze vaste sponsors zijn al een aantal jubilarissen te vinden die graag meedoen met onze jubileumkrant. Een krant die vooral veel inhoud kent en leuke foto’s. Een krant die ons een uitladder biedt zodat we weten waar we naartoe kunnen. Denk aan leuke restaurants als De Hemel, El Mundo de Carlita, ’t Heertje en Het Geheim van Bergen, maar ook aan kroegen als De Markies, ’t Slik en De Schorre. En natuurlijk vertellen we jullie ook over Visgilde Oosterschelde, Babouche, Fruithandel Bert Franken, Boerderijwinkel Familie Suijkerbuijk, De Hollandse Tuin, Van Loon Administratiekantoor en Rob Mion Vastgoed. Of wilde je meer weten over Evenementenzaal De Stoelemat, Berghbouw Brandweringen en nog veel meer? Daarnaast hebben we verrassende inside verhalen over jubilarissen als 666 The Nightmare, Flat Out, Henk Franken en zijn onderzoek naar Bergse horeca, de fotograaf die Chris Chapel is, of het Boekingskantoor van Piet Janssen en Marijn van de Branden in zijn jubileumjaar als muzikant.

 

De voorbereidingen zijn volop bezig en we krijgen nog steeds aanmeldingen binnen. Weten jullie nog leuke onderwerpen, leuke jubilarissen, laat het ons dan weten.

 

Wil je als bedrijf of organisatie meedoen met de Jubileumkrant; neem vrijblijvend contact met ons op want we kunnen je ondersteuning natuurlijk goed gebruiken.

 

Geïnteresseerde bedrijven kunnen een kwartpagina in de jubileumkrant kopen, waarbij automatisch een jaar VIP arrangement voor onze website zit ingesloten. Of wie weet wil je gewoon je naam vernoemd zien in de vorm van een luxe visitekaartje onder aan de pagina.

De vorm van de krant zal je verrassen; verfrissend, helder en duidelijk, en duidelijk gericht op de content. We werken er hard aan, let maar op Bergen op Zoom, tot de jubileumkrant op Uw deurmat ligt.