Door diverse donaties van bedrijven heeft Stichting Samen Werken de beschikking gekregen over een groot aantal computers. Gebruikte printers, laptops, desktops en de bijbehorende componenten doneren zij aan Stichting Samen Werken. Op hun beurt repareren zij de apparatuur en stellen zij deze ter beschikking aan de partners van Samen in de Regio. Onherstelbare apparatuur wordt door de stichting op een milieuvriendelijke manier verwerkt.

Safety first…

Alle computers worden door Stichting Samen Werken stuk voor stuk gecontroleerd, zodat zij er absoluut zeker van zijn dat er geen data meer op de apparaten  terug te vinden is. Daarna worden ze van buiten en van binnen grondig gereinigd. Als dit gebeurd is wordt de licentie voor het besturingsprogramma, meestal Windows XP of Vista, opnieuw geactiveerd. Vervolgens worden het Open Officepakket (vergelijkbaar met MS Office) en een virusscanner geïnstalleerd. Wanneer de computers gebruiksklaar zijn worden ze naar de vestiging Bergen op Zoom gebracht. Van hieruit vindt de distributie plaats naar de nieuwe eigenaren.

Happy faces
Er waren diverse aanvragen voor computers binnengekomen bij Samen in de Regio. Aangezien de netwerkorganisatie nauw samenwerkt met Stichting Samen Werken konden zij snel positief reageren richting haar partners. Binnen korte tijd werd de FitFabriek verblijd met maar liefst zes computers. Haar buurvrouw, Sagènn werd ook het goede nieuws medegedeeld, zij konden drie computers op komen halen bij de vestiging aan de Parallelweg. Ook had Samen in de Regio zelf een vraag uitstaan voor een desktop bij Stichting Samen Werken. Dankzij het harde werk van alle medewerkers van de stichting zijn alle kantoren nu weer helemaal up to date!