Carnaval in Altere - Me Steke van Wal


Me steke van wal met de Alterse Carnavalskrant!

De Alterse Vastelaoved staat al weer voor de deur. En vanaf 19 januari 2015 is dit letterlijk het geval want dan wordt door de vrijwilligers van de Stichting Alterse Carnaval de nieuwe Carnavalskrant rondgebracht. Na het succes van de vorige jaren is de carnavalskrant ook dit jaar weer volledig in kleur en met zijn 48 pagina's. Tijdens de Huis-aan-Huis Donateursactie zullen de vrijwilligers van de Stichting Alterse Carnaval de carnavalskrant binnen het kerkdorp Halsteren bezorgen. Hierbij zal aan de inwoners van Halsteren tevens om een

bijdrage gevraagd worden voor de Alterse Vastelaoved.

 

Het schema waarin de krant wordt bezorgd is als volgt;

Maandag 19 januari - Wijk De Schans

Dinsdag 20 januari - Wijk De Rode Schouw

Woensdag 21 januari - Wijk De Beek

Maandag 26 januari - Centrum Halsteren

Dinsdag 27 januari - Gebied rondom de St. Antoniusmolen

 

Het geld wat tijdens deze actie wordt opgehaald zal vanzelfsprekend weer volledig

ten goede komen aan de Alterse Vastelaoved. De Stichting Alterse Carnaval dankt de inwoners van Halsteren bij voorbaat voor hun bijdragen.

 

23 januari 2015, ‘t Alters Swaoree

Over niet al te lange tijd is het zover en gaat de Vastelaoved periode van start. Onder het motto “Me steke van wal!” zal de aftrap van de Alterse Vastelaoved gebeuren op het Alters Swaoree. Een Vastelaoved met weer vele activiteiten, niet alleen vanuit de Stichting Alterse Carnaval, maar zeker ook van diverse bandjes, bouwclubs en verenigingen uit Halsteren.

 

Het Alterse Swaoree kan men zien als een open avond van de Stichting Alterse Carnaval. De gedachte erachter is: 'n leutig saomezijn om 't begin van de Vastelaovedperiode te viere, en waor 't nuuwe Vastelaovedliedje vor 2015 bekend wor gemaokt.

Iedereen is dan ook van harte welkom op het Alters Swaoree op vrijdag 23 januari 2015 in 'Café Tivoli’, Dorpsstraat 84 te Halsteren. Aanvang om 20:33 uur, entree is gratis.

 

Kadetjesbal voor Clini Clowns

Op zondag 25 januari 2015 wordt er voor de kinderen uit Halsteren en omgeving weer het Kadetjesbal gehouden. Het Kadetjebal bestaat al jaren, maar sinds een aantal jaar staat het Kadetjesbal in het teken van een goed doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Clini Clowns.

 

De zaal van ‘De Wittenhorst’ te Halsteren zal om 14:11 uur open gaan en is naar het motto van de Alterse Carnaval, Me steke van wal, geschikt gemaakt voor het dweilfeest. Voor de Spinooltjes ligt er bij binnenkomst weer een klein cadeautje te wachten. Alle Spinooltjes kunnen weer meedoen in hun leeftijdscategorie aan het prijsdweilen, waarmee weer leuke prijzen te winnen zijn. Ook kunnen alle Spinooltjes zich in alle kleuren van de regenboog laten grimeren in de speciaal ingerichte grimeer hoek. Op hun eigen dweilplèts kunnen de Spinooltjes, onder begeleiding van dweilmuziek weer lekker dweilen. Naast de dweilbands Toontje d'r Bij, Lamarwaaje en As ut mar leuk is en 't Wor Wa, zal ook dweilband Wa Gif Ut weer komen spelen.

Om 15:44 uur zal de hoogheid Prins Ambrosio IX met zijn gevolg een bezoek brengen om samen met de Spinooltjes een leutig begin te maken aan de vastenavond. Samen met de Grootste Boer zal het nieuwe vastelaoved liedje voor 2015 worden ingestudeerd. Na dit alles worden de prijzen uitgereikt en wordt de Gèfste Dweil van het Kadetjesbal bekend gemaakt.

Alle Spinooltjes zijn van harte welkom. Haal je beste, leutigste vastenavondkleding maar uit de kast en neem je vader, moeder, broertjes, zusjes, opa's, oma's of wie je maar wil mee naar het Kadetjesbal op 25 januari 2015.

 

Inschrijven optochten Altere

 

Me steke van wal!

Onder dit motto zal op zaterdag 14 februari 2015 de Alterse leutvorst Prins Ambrosio IX arriveren, samen met zijn Nar, aan het Burg. Mastboomplein. Aangevoerd door de LaForce zal de Prins samen met de Spinooltjes dan in optocht rijden naar het Oude Raadhuis. Na het voorlezen van de 11 gebooje, door de Grootste Boer, volgt in ’t Leut’ol De Wittenhorst de kindercarnaval met het toneelstukje en de prijsuitreiking van de Kinderoptocht! Spinooltjes t/m 12 jaar kunnen zich t/m 11 februari 2015 aanmelden voor deelname aan de kinderoptocht, waarbij fantastische prijzen zijn te verdienen. Voor meer informatie en inschrijfformulieren kan men terecht op de website van de Stichting Alterse Carnaval, www.stichtingaltersecarnaval.nl. Telefonische informatie is ook mogelijk via tel 0164-244470.

Op zondag 15 februari 2015 zal door de straten weer de Alterse Optocht rijden. De optocht zal opgesteld worden in de Burg. Elkhuizenlaan te Halsteren en vervolgens via de bekende route door de straten van Altere trekken. De optocht zal gaan trekken om 14:11 uur. Deze leut stoet bestaat weer uit twee delen;

  • ‘De reclameoptocht’, waarbij belangstellenden op een leutige manier reclame kunnen maken voor hun bedrijf.
  • Na de reclameoptocht volgen de deelnemers aan ‘De Vastelaoved optocht’.

Zij die willen deelnemen aan de intocht op zaterdag 14 februari 2015 en /of de optocht op zondag 15 februari 2015 kunnen zich opgeven bij de commissie optocht van de Stichting Alterse Carnaval, op zaterdag 24 januari 2015 tussen 16.00 en 17.00 uur in Café De Beek te Halsteren.