Maak kennis met: ...  Fotografie analoog naar digitaal..

In de tijd vóór de digitale fotografie projecteerde het cameraobjectief het beeld op fotogevoelige film, daarna werden deze films (negatieven) bewerkt in fotocentrales of door vele amateurs en fotografen in een "DOKA" (donkere kamer) ontwikkelt tot de uiteindelijke foto op papier.

De digitale camera's van tegenwoordig werken sneller, instellingen en scherpte zijn veel geautomatiseerd en projecteert het cameraobjectief het beeld op een beeldchip in de camera, deze worden door de camera weer digitaal omgezet en opgeslagen op een verwisselbaar geheugen kaartje in de camera De kwaliteit is bij met een juiste belichting en goede omstandigheden over het algemeen zeer goed, toch ziet een camera het beeld anders dan het oog. Daarom blijft het toch voor veel foto's belangrijk om zo optimaal mogelijk te kunnen bijwerken, om een tevreden resultaat te verkrijgen.

 

Dit kan met veel fotobewerkingsprogramma's, ook met eenvoudig en gratis programma's zijn er voor vele redelijke resultaten te bereiken, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Ook worden diverse fotobewerkingscursussen gegeven om de deelnemers tijdens deze cursus met een fotobewerkings programma te leren werken. De aanleiding voor het starten van deze fotoclub is ontstaan omdat diverse deelnemers na het volgen van zo een fotocursus er toch nog te weinig kennis mee hadden vergaard om zelfstandig verder te gaan zonder begeleiding en gaven vele het op…… Deze ervaring is de reden geweest om in een gezellig clubverband, fotografie met fotobewerking en andere mogelijkheden bij te brengen. We leren iedereen om een goed en overzichtelijk fotoarchief op te zetten in de computer, of het nu 100 foto's zijn of enkele duizenden, zodat deze ook gemakkelijk te vinden kunnen zijn.

 

Met een eigen speciale ontwikkelde cursus met "FotoToon" en behulp van een beamer en begeleiding leren wij de deelnemers op een leuke en duidelijke praktische manier het werken met het fotobewerkings programma en de daarbij gebruikte gereedschappen vertrouwd te geraken. Wij werken hierbij met ADOBE PHOTOSHOP ELEMENTS, een zeer bekend en uitstekend fotobewerkings programma met veel mogelijkheden om uw foto's optimaal te bewerken. Nadat u foto’s zijn bewerkt zoals u ze graag had gezien, ziet u pas hoe mooi uw vakantie is

geweest en kunt u er bijvoorbeeld DVD SlideShow's van te maken als herinnering.

 

Wij gebruiken voor het maken van DVD SlideShow's het programma Foto's op DVD van MAGIX. Hiermee maakt men de mooiste Fotoshows van uw vakanties e.d. op DVD, TV, YuTube e.d. Het is voor de deelnemers niet van belang hoe groot of duur je camera is, met zelfs de foto's van diverse mobiele telefoontoestellen en IPad's zijn al zeer mooie resultaten mogelijk. Voor het actief deelnemen is een bezit van een laptop echter wel zeer aan te bevelen.

Clubavonden zijn op oneven weken in het wijkcentrum “De Korenaere“ elke 14 dagen 19.30 - 21.30

Om club op de avonden te kunnen assisteren als er probleempje ontstaan met hun laptop e.d., missen wij voldoende kennis en tijd tijdens de avonden. Dus als er mensen zijn die ons daarbij willen en kunnen ondersteunen; heel graag. 

 

Informatie: B.Voorbraak tel: 0164-211910 of via Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.