Eddy en Emmy zijn de uitbaters van Restaurant De Hemel te Bergen op Zoom. Zij bij uitstek weten wat de speciale sfeervolle betekenis is van de feestdagen in de laatste maand van het jaar.

En dus stonden ze bij mij op het lijstje om de nodige tips te verzamelen voor ons leespubliek.

Het antwoord dat ik krijg over aan te bevelen gerechten is vrij direct:” De gerechten die nooit mogen ontbreken tijdens de feestdagen zijn: hertenbiefstuk met een heerlijke saus van peperkoek en stoofperen en klassieke rodekool. Als dessert een overheerlijke tarte tatin(omgekeerde appeltaart) met hangop en bourbon  vanille-ijs. Of wat dacht je van kalfsrosbief met gerookte ribeye en truffelmayonaise.”

De Hemel is op kerstavond gesloten maar dat komt omdat ze beide kerstdagen zelf wel open zijn en dan een heerlijk zesgangen kerstdiner verzorgen. Dus ze hebben de handjes wel vol aan alle voorbereidingen. Ik vraag aan Eddy en Emmy of er trends zijn, of dat ze nog andere dingen te melden hebben. “Er is sprake van een trend om het vlees op lagere temperatuur te laten garen zodat de smaken en sappen optimaal bewaard blijven. Je ziet het in steeds meer keukens. Trouwens als je zelf gaat koken; zorg er voor dat je zoveel mogelijk van je ingrediënten gebruikt en zo min mogelijk weg gooit. Dat is immers toch hartstikke doodzonde van al die mooie producten?”

Je hoort hier natuurlijk de professionele chef kok praten. Wat dat betreft kan hij zo met Masterchef mee. Dat blijkt ook uit Eddy’s volgende woorden:” Wij zijn druk doende voor onze gasten om een mooi menu voor te bereiden en het is dan ook belangrijk dat wij en het gehele team proeven wat er op het bord komt. We eten met z’n allen voordat de zaak opengaat een afgeslankte versie van het kerstmenu dus ook wij leggen onszelf en onze crew in de watten!!” Tja, bij koken hoort zeker ook proeven merken we hier wel. En laten we wel wezen, wie wil er nu niet van zo’n heerlijk gerecht proeven?

Ik vraag me af wat Eddy en Emmy nu zelf met de feestdagen doen. “Ik doe niets liever dan mooie gerechten maken voor mijn gasten tijdens de feestdagen, dit doe ik al twintig jaar met liefde en plezier. Ontspannen doen we na de feestdagen bij voorbeeld bij een collega een hapje eten of lekker thuis voor de openhaard  met mijn allerliefste..” Dit kunnen niet anders dan de woorden van Eddy zijn.

De beleving van een feestelijke middag of avond zijn voor Eddy en Emmy heel belangrijk. Ze getroosten zich daar dan ook de nodige inspanningen voor:”Emmy is een ster in decoreren en verzorgt jaarlijks zelf de kerstversiering in de hemel van opgemaakte bloemstukken tot opgetuigde kerstbomen. Elke hoekje in de zaak is in kerstsfeer, vanaf woensdag 3 december is dit te bewonderen!”

Ik krijg er zowaar zin in en verneem dat De Hemel nog een speciale aanbieding heeft ook:” tijdens de gehele maand december ontvang je een leuke gift bij aanschaf van een dinerbon van De Hemel.” Nu, als dit nog niet voldoende aanleiding is om De Hemel eens te bezoeken?


Neem eens een kijkje op www.dehemelboz.nl voor het kerstmenu en nog veel meer informatie.