Ziekenhuis werkt aan herstel schade brand  - Woensdag ontstond rond elf uur in de ochtend brand in de nieuwbouw en de daar onder gelegen afdeling Spoedeisende hulp (SEH) van het Lievensberg ziekenhuis en in de Huisartsenpost Bergen op Zoom. De brandweer gaf woensdagavond rond half zeven het sein ‘Brand meester’ en gaf daarna het gebied vrijgegeven. Inmiddels is bekend dat de brand is ontstaan in een trappenhuis in de nieuwbouw en zich via een leidingenschacht heeft verspreid. Bezoekers, patiënten en medewerkers zijn door de brand niet in gevaar geweest. Na het vrijgeven van het gebied kon een voorlopige inventarisatie worden gemaakt van de schade. Op de afdeling Spoedeisende hulp (SEH) en de daarnaast gelegen Huisartsenpost (HAP) betreft dat vooral veel schade door roet en bluswater. De aanpalende afdelingen ondervonden last van rook en roet. Direct daarna is, in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, gestart met een intensieve schoonmaak van deze afdelingen en het ‘droogmaken’ van de SEH.

Vanochtend gingen de afdelingen die tijdelijk waren gesloten weer open: de ziekenhuisapotheek, de  kinderpolikliniek, de polikliniek gynaecologie, het KCH laboratorium, de medische microbiologie en het pathologisch cytologisch laboratorium. Ook de polikliniek neurologie, de pijnpolikliniek, de medische psychologie, en een gedeelte van de revalidatieafdeling zijn weer open. De functieafdeling zal vrijdag deels en maandag volledig operationeel zijn. Afspraken zijn in ieder geval tot maandag afgezegd.

Het herstel van de schade in de huisartsenpost en spoedeisende hulp vraagt om meer tijd. De komende dagen vindt daarom de opvang voor spoedeisende hulp plaats in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Ondertussen wordt gewerkt aan de inrichting van geschikte ruimten elders in het ziekenhuis, waardoor de spoedopvang zo snel mogelijk weer operationeel zal zijn.

Huisartsenpost

De huisartsenpost Bergen op Zoom werkt voorlopig vanuit Roosendaal. Patiënten in de regio Bergen op Zoom die buiten kantooruren met spoed een huisarts nodig hebben, bellen het telefoonnummer 0164-273855. De telefoonlijnen van HAP Bergen op Zoom zijn doorgeschakeld naar de HAP Roosendaal.  Patiënten die een afspraak voor consult krijgen, gaan daarvoor naar de HAP Roosendaal in het Franciscus Ziekenhuis.  Voor spoedvisites blijft een huisarts met de chauffeur in het gebied van Bergen op Zoom achter. De andere medewerkers en huisartsen van Bergen op Zoom gaan dienst doen op de HAP Roosendaal.