Schweitzer zelf sprak commentaar in -  Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch toont op woensdag 12 november een bijzondere film. Het gaat om een herontdekte en gerestaureerde documentaire uit 1957 over Albert Schweitzer. Belangstellenden kunnen nu al reserveren. De met een Oscar bekroonde documentaire én filmklassieker ‘Albert Schweitzer’ van Erica Anderson en Jerome Hill uit 1957 is onlangs gerestaureerd door de Internationale Albert Schweitzer Vereniging (AISL) (Association Internationale de l'œuvre du Docteur Albert Schweitzer de Lambaréné).

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds stelde de film, die 106 minuten duurt, ter beschikking van het museum waar ook een expositie over Albert Schweitzer is te zien. Het is Albert Schweitzer zelf die zijn levensverhaal vertelt vanaf zijn jeugd. Over zijn carrière als organist en predikant in de Elzas, tot die van tropenarts in het ziekenhuis in Lambaréné (Gabon) tot en met de bouw van het lepradorp Village Lumière. Dit dorp kon hij realiseren dankzij het geldbedrag van de Nobelprijs voor de Vrede in 1952.

Schweitzer liet Anderson, als één van de weinigen, toe tot zijn leven en alledaagse bezigheden in en rondom het ziekenhuis. Dit resulteerde in een tijdloze documentaire over het leven van een veelzijdig en inspirerend persoon.

Reserveer dus woensdagavond 12 november vanaf 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).

De kosten zijn 5,- (incl. koffie) en 2,- voor donateurs en medewerkers.

 

(trailer via https://www.youtube.com/watch?v=pcL2s_gHACc)