Jazzvanger uit Berrege - Daar leek het wel op. Het begin van het Jazzweekend werd afgeschoten met de jeugd. Er had in de ochtend al een heuse jazz-battle plaatsgevonden, en op het begin van de middag werd de jeugd onder aanvoering van heuse Jazz streetparade bands naar De Stoelemat gelokt. Hoezo Hamelen, het leken wel de Jazzvangers uit Berrege. 

De streetparade is één van de grootste blikvangers van het Jazzweekend; zij vormen één groot boegbeeld. Het is dan ook niet gek dat juist zij de kinderen moeten trekken. Zo krijgt de keuze van de stichting om meer kinderen bij het fenomeen Jazz te betrekken steeds meer vorm. Het was dan ook ene prachtig zicht hoeveel kinderen de bands volgden naar de Stoelemat waar nog een hele happening plaatsvond. 

Juist de jeugd heeft de toekomst en aan het enthousiasme van de scholieren die de bandjes volgden ontbrak het dan ook niet. Het is ook een juist begin van een evenement dat elk jaar weer toont zichzelf opnieuw uit te vinden. Ook dit jaar weer zijn er kruisbestuivingen met DJ’s en andere muziekstijlen getoond. Meer nog als tevoren was er weer voor ieders wat wils; een geslaagd feest dus. Als dan ook nog het zonnetje mediterranees op ons neerkeek. heb je alle ingrediënten voor een geslaagd weekend. Het Paradeplein, de Grote Markt en het Beursplein, alles bruiste van leven en muziek. De organisatie kan waarlijk trots zijn op een dergelijk evenement dat zo'n breed bereik heeft. Toen Peter Mennes me enkele jaren geleden beloofde dat er een verandering te gebeuren stond, en dat jazz op zich veel breder is dan menigeen tot nu toe dacht, wist ik nog niet precies wat hij bedoelde. Nu dus wel, wadde féést éé!!!