KIJK HIER voor het programma - “Het wordt een festival zoals ze in deze regio nog nooit gezien hebben, niet in omvang (tot 10.500 toeschouwers) en niet in programma.” Met deze binnenkomer maken Martijn Withagen en Jean Paul Heck direct duidelijk waar het om gaat.


Al twee jaren achtereen had Marijn Withagen een muziekevenement op het Wilhelminaveld georganiseerd. “De eerste keer was het praktisch verregend en de tweede keer stond ik stijf van de zenuwen of dit zich niet herhaalde. Gelukkig was het toen wel goed weer. Maar toch denk je al snel aan een tent. Die zijn echter nogal duur voor een eendaags festijn, dus dacht ik al aan 2 dagen. Maar ja, welke bands hé als je 2 dagen moet vullen? Herman Bierhuizen (Flat Out) opperde dat ik eens met Jean Paul Heck moest praten.” Het is het begin van wat een vruchtbare samenwerking zou worden. Terwijl ik een interview probeer te houden wisselen de twee steeds nieuwtjes uit of hebben ze elkaar vragen te stellen. Al snel blijkt uit alles dat het een uniek evenement voor West Brabant wordt. “Het verhaal van Marijn zat gewoon goed in elkaar en dus heb ik direct mijn medewerking toegezegd. Ik heb een budget gekregen en ben aan het puzzelen  gegaan.” Het is natuurlijk handig om iemand als JP erbij te betrekken. Zijn relatie met tal van bands maar zeker ook hun managers maakt dat er iets sneller contact is. En dat heeft behoorlijk opgeleverd. In de programmering zien we grootheden als Racoon, Danny Vera of de 3Js. “Racoon was erg enthousiast en een act als Brainpower heeft zelfs zichzelf aangemeld,” aldus JP. Ook uit andere aspecten blijkt het netwerk van JP. Zo heeft Claudia de Breij live op 3FM aandacht besteed aan PlaatPoP. Zij bracht het fenomeen PlaatPoP Prijs onder de aandacht. Hierin werd aan bands vanuit heel Nederland gevraagd om zich kenbaar te maken via een clipje en degene die de meeste likes op facebook kreeg was de winnaar die tijdens het festival op het podium mag staan. Marvin Dee uit de regio Rdam was die winnaar. Ook Gerard Ekdom deed een duit in het 3FM reclamezakje en een bekende manager als Sylvia Snel werd bereid bevonden om als artiestenbegeleider te fungeren. Toch werden ook de lokale banden extra aangehaald. ZuidWestTV wist een flitsende clip te maken die op de site www.plaatpop.nl schittert. Jeroen van Wijk met Inc. Events werd ook gestrikt en tevens kunnen we lokale bands als Flat Out, Frontaal en 5150 terugvinden op het festival. “Als je zo’n 10 acts uit de eredivisie van NL op je festival hebt staan dan heb je wel een middelgroot festival hoor.” Vertelt Jean Paul me. “Ja”, beaamt Marijn, “vandaar dat we alles goed willen regelen: bewaking, rode kruis, kraampjes en stands. Maar we hebben ook speciale pendeldiensten met de bus van het station naar de Plaat. Tevens zijn er nog allerlei andere gunstige vervoersregelingen met de bus voor het publiek. Kijk maar op de site.” Uit alle poriën van de twee druipt de drive om van deze editie een hit te maken, of zoals ze zelf zeggen:”We hebben er heel veel zin in en we hopen dat deze 1e editie een springplank is naar komende edities.”


programmakader

Line up op PlaatPop 21 en 22 juni

Zaterdagmiddag 21 juni

Zaterdagavond 21 juni

Zondag 22 juni

Merel 13:00 – 13:15

B-Brave 13:30 – 14:15

Mainstreet 14:30 – 15:15

Brainpower 17:15 – 18:00

3JS 18:15 – 19:15

Flat Out 19:30 – 21:00

Gers Pardoel 21:45 – 22:45

Miss Montreal 23:30 – 00:30

Winnaar prijs 14:00 – 14:30

Danny Vera 15:00 – 16:00

5150 16:15 – 17:15

Frontaal 17:45 – 18:45

Handsome Poets 19:15 – 20:15

Racoon 21:00 – 22:00

Voorafgaand aan en tussen de acts door zal een DJ het publiek bezig houden


 Opvallend: Zo’n 80 % van de huidige boekingen komen van buiten Bergen op Zoom. Het loopt goed, dus willen mensen uit de directe regio een kaartje bemachtigen moeten ze zich melden  www.plaatpop.nl