Op De T Festival wat plaatsvindt op Hemelvaartsdag in Bergen op Zoom organiseert naast het festival een echte festivalmarkt. Deze markt komt direct naast het festival. Daarnaast streeft Gebouw-T als organisator van het BNDeStem Op De T Festival ernaar om het festival biobased te organiseren.  Met biobased wordt bedoeld dat grondstoffen afkomstig zijn uit de levende natuur (groene grondstoffen), als onderdeel van een duurzame economie.

Het festival pakt uit met de festivalmarkt.  Op de festivalmarkt is veel diversiteit aanwezig. Er zijn onder andere sieraden, aardewerk, verzorgingsproducten, (vintage) kleding, tupperware en schilderijen te koop. De festivalmarkt biedt bezoekers een plaats om even te benen te strekken en rond te neuzen.

Daarnaast gaat Gebouw-T  voor een duurzaam en biobased  festival al. Dit betekent  dat  op het evenement het afval wordt gescheiden, de bezoekers worden gemotiveerd om op de fiets, of lopend  te komen, de aggregaat draait op bio-diesel en dat de cateraar, Culinair Vleghels, de artiesten en vrijwilligers verzorgt  met duurzame seizoenproducten.  Ook zal Crappy Dog een optreden verzorgen op zijn duurzame bakfiets!  Het festival is op Hemelvaartsdag op het Wilhelminaveld, het park voor Gebouw-T in Bergen op Zoom en is gratis toegankelijk.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.opde-t.nl.