De fysiotherapeuten van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis zijn recent geschoold in het toepassen van kinesiotaping.  Deze techniek wordt ingezet als ondersteuning van het natuurlijk herstel van het lichaam.

Bij kinesiotaping worden rekbare, elastische katoentapes met anti-allergische lijm in een patroon op de huid aangebracht.  Door het liftend effect van de tape wordt ruimte gecreëerd in de bovenste huidlaag. Daardoor ontstaat minder druk op bloed- en lymfecirculatie of  op gevoelspunten. De techniek wordt onder meer ingezet bij spierondersteuning, pijnverlichting en  lymfedrainage. Het ondersteunt  het natuurlijk herstel van het lichaam en wordt door menigeen positief ervaren.

Om het aanbod van behandeltechnieken te vergroten, kregen de fysiotherapeuten  van beide ziekenhuizen, les in deze techniek.  Na de theorie gingen de cursisten zelf aan de slag. Iedereen kreeg zo ervaring met het materiaal, de werking van de tapes en het vertrouwen in de techniek. Onder de professionele leiding van PINO GmbH en de inzet van de cursisten, werd de cursus voor iedereen positief afgesloten met het behalen van het certificaat PINO Taping. Beide ziekenhuizen kunnen hun patiënten nu ook helpen met deze doeltreffende behandelingsmethode.

 

FOTOBIJSCHRIFT

Door het liftend effect van de op de huid aangebrachte tape, wordt ruimte gecreëerd in de bovenste huidlaag. Daardoor ontstaat minder druk op bloed- en lymfecirculatie of op gevoelspunten.