De band komt uit Steenbergen! er stond in Groot Bergen op Zoom absusievelijk dat de band vanuit Limburg was.  Hier de echte Steenbergse band: Sweet Chili is een Red Hot Chili Peppers coverband !! Zaterdagavond 30 maart te vinden in De Schorre! 

De band is een viermansformatie bestaande uit:

John van Heiningen (Zang), Stephan van der Lans (Gitaar), Dennis van Leeuwen (Basgitaar) en Maikel Smout (Drums).

De bandleden hebben allen een voorliefde voor de funky geluiden en groove van de Red Hot Chili Peppers. Dit was een goede motivatie om eens serieus te gaan werken aan een project in de vorm van een RHCP coverband. Hun persoonlijke voorkeur voor deze muziekstijl is tevens de grote kracht van deze band. Maikel en Dennis die samen een ijzersterk koppel vormen, Stephan die niet alleen met de gitaar, maar ook met zijn goede zangstem een belangrijke rol vervult binnen de band. Dit alles aangevuld met de zang en de energie van frontman John van Heiningen vormt dit de band die we kennen als Sweet Chili.

Sweet Chili brengt jullie het volledige repertoire van de Red Hot Chili Peppers, maar volgens de normen van Sweet Chili. Vol plezier, vol overtuiging en vol gas