Een gitaar is een speciaal instrument; het is bereikbaar voor een groot publiek en het spreekt ook veel mensen aan. Een gegeven dat zich bij uitstek leent om er iets bijzonders mee te doen.

Dat is nu precies wat Maxim Slock ook dacht. “Dit optreden heb ik bedacht. Het leek me leuk om gitaristen uit Boz uit te nodigen voor een gezellige gitaarjam. Samen met Herman heb ik de vorm bedacht hoe of wat”. Die Herman is Herman Bierhuizen die samen met zijn maatje, gitarist Maxim, al meer ‘projecten’ heeft opgestart. Het vindt plaats op zondag 3 maart vanaf 15:30 uur in Café ’t Slik. De toegang is gratis. Het belooft spectaculair te worden. “Herman en ik hebben 24 nrs gekozen die wij in het verleden al wel eens hebben gespeeld. De stijlen gaan van reggae, naar funk, naar pop, naar rock en blues, dit om alle gitaristen te laten spelen waar ze zich prettig bij voelen”. Er staan altijd drie gitaristen op het podium die ieder minstens 8 nummer spelen. Dat zijn trouwens niet de minsten: Bas de Groot, Rob de Groot, Lars van Herel, Conrad Hultermans, Eugene Den Hoed, Rick vermunt, Harald Heijnen, Dre Hamers en Maxim Slock zelf. Ze worden begeleid door Maurice Telussa op bas en Herman Bierhuizen op drums. Als zangers mogen we William Kerstens en Stan Verbraak verwachten. Dat wordt dus een podium vol vuurwerk. Maxim durft dan ook geen eindtijd aan te geven:”De meeste gitaristen krijgen de kans en de tijd om te soleren, dus het kan wel eens uitlopen”. De gevarieerde stijlen van de diverse gitaristen zorgen natuurlijk voor een behoorlijk uiteenlopend muzikaal evenement waarbij elke gitaarliefhebber likkebaardend naar het podium zal kijken. Dit unieke optreden mag je natuurlijk niet missen, of zoals Maxim zegt:” Je wilt natuurlijk niet achteraf horen hoe goed het was, zonder er zelf bij te zijn geweest:-)”. Carla en Marijn van ‘t Slik weten wel welke acts ze binnen halen. Tijdens de Kwizznaait in De Markies hadden ze mij immers al voorbereid:”Sonn, op 3 maart hebben we iets bijzonders’.

Trouwens, Maxim begint binnenkort zijn eigen Gitaarschool. En daar willen we zeker meer over weten. We komen daar dan ook op terug.

Hieronder even wat beelden van Maxim in actie op zijn gitaar.