Het waren met name de bandjes die bij ’t Slik repeteerden die acte de présence gaven tijdens de geboorte van dit evenement. Ondertussen is de animo behoorlijk wat groter.

Als op vrijdagavond 25 januari de poorten van ’t Slikpeleis weer open draaien zal ook dit jaar het publiek wel massaal toestromen. Dit is immers een spektakel dat je niet mag missen. In de eerste editie zette elk bandje z’n beste voet voor om de beste muzikale vertolking van een liedje te brengen. Dit is ondertussen al uitgegroeid naar zoveel meer. Het muzikale aspect is gebleven. Maar er wordt nu ook al steeds meer aandacht gegeven aan het visuele aspect (de kleding), en het entertainment gehalte (de act). De speciale Zjuurie zal dan ook naar al deze verschillende onderdelen kijken als ze de deelnemende partijen beoordelen. En het is ook geen sinecure want er vallen serieuze prijzen te verdienen. Er is in de afgelopen periode druk nagedacht en gerepeteerd. Afgelopen jaar had de jury het al heel moeilijk. En dat zal alleen nog maar moeilijk worden dit jaar omdat alle deelnemers met die eerste prijs naar huis willen. Ondertussen is het ook al traditie dat de Prins en zijn gevolg een bezoekje aan ’t Slik afleggen, want ook zij willen die leutige creativiteit niet missen. Er wordt dan ook door iedereen heel wat van de acts verwacht. En natuurlijk in de aanwezigheid van de enige echte Goeverneur van d’Olland en de Zeeland, ofwel de Gròòt-Admiraal van de Greb, kun je niet anders dan je uiterste best doen om indruk te maken op het Koninklijk gevolg. En dat maakt het voor ons als publiek zo aantrekkelijk om op deze avond aanwezig te zijn.

Strenge Zjuurie

Bevend wachten de deelnemers het commentaar van de Zjuurie af. Want met scherpe tong, overslaande stem, onduidelijke woorden en wilde gebaren maken ze bij elke act duidelijk wat ze er van vinden. En het is tenslotte hun oordeel dat bepaalt of je als act een prijs mee naar huis neemt! Dat wordt dus weer angstzweet in de bilnaad.